Kaskada Shimpaku
Kaskada Shimpaku
Witam ,
Chiałem pokazać co udało mi się zrobić z dość problematycznego materiału.
Jałowiec przezimował i ma się bardzo dobrze ,podeśle zdjęcia jak się zagęści.
Chiałem pokazać co udało mi się zrobić z dość problematycznego materiału.
Jałowiec przezimował i ma się bardzo dobrze ,podeśle zdjęcia jak się zagęści.
- Załączniki
-
- przed
- kaskada2.jpg (52.25 KiB) Przejrzano 6556 razy
-
- podczas
- kaskada.jpg (49.23 KiB) Przejrzano 6556 razy
-
- po
- kaskada snake.jpg (50.19 KiB) Przejrzano 6556 razy
- PiotrMochocki
- 19
na tym drzewie jeszcze nic nie widac jak dobrac donice do zawinietego pnia?nawet wstepnie zieleni nie ulozyles
Witaj Wog,
myslałem że donice dobiera się do między innymi do charakteru drzewa który pokazuje ten "zawinięty pień",ale może się myle .
Bardziej chodziło mi o virtuale ,zieleń można poprawić na komputerze pisałem że wstawie zdjęcie jak się zagęści .
Co do "wstępnego ułożenia zieleni" masz racje nie ułożyłem jej ,Jurgen Zaar to zrobił ja tylko drutowałem .
Pozdrawiam
myslałem że donice dobiera się do między innymi do charakteru drzewa który pokazuje ten "zawinięty pień",ale może się myle .
Bardziej chodziło mi o virtuale ,zieleń można poprawić na komputerze pisałem że wstawie zdjęcie jak się zagęści .
Co do "wstępnego ułożenia zieleni" masz racje nie ułożyłem jej ,Jurgen Zaar to zrobił ja tylko drutowałem .
Pozdrawiam
dalej nie lapieTy odrutowales i twierdzisz ze zielen ukladal J.Zaar, ale ta zielen nie jest wg. mnie ulozona.Masz racje donice tez dobiera sie do charakteru rosliny-wybacz charakter mozna zobaczyc po skomponowaniu calosci -ruch pnia, ulozenie zieleni, martwe drewno- tu jest tylko ruch pnia wiec mysle ze zbyt malo aby mowic o jej charakterze.Material dosc fajny ale ja osobiscie(co Ciebie nie musi interesowac)nie przepadam za tego rodzaju kaskada, wole klasyczna kaskade).pozdrawiam i zycze wytrwalosci.
Zieleń jest poukładana tylko jest jej jeszcze za malo,
jak się przyjrzysz to zobaczysz że są tam pewne celowe działania np.gałązka która jest postawiona pionowo do góry w poduszce. w poduszce żeby można było ukryć blizne po jej wyciąciu , a zostawiona jest po to żeby zgrubiala gałąź .A tą zieleń układał J.Zaar podczas zajęć w jego szkole w Warszawie.
Co do charakteru zgadzam się z tobą i tym co się składa na charakter drzewa ,chodziło i tylko o virty których na tym forum dużo .
Pozdrawiam
jak się przyjrzysz to zobaczysz że są tam pewne celowe działania np.gałązka która jest postawiona pionowo do góry w poduszce. w poduszce żeby można było ukryć blizne po jej wyciąciu , a zostawiona jest po to żeby zgrubiala gałąź .A tą zieleń układał J.Zaar podczas zajęć w jego szkole w Warszawie.
Co do charakteru zgadzam się z tobą i tym co się składa na charakter drzewa ,chodziło i tylko o virty których na tym forum dużo .
Pozdrawiam