MAME
MAME
siemanko. mam przyjemność zaprezentować moje jedyne mame, ale chyba jeszcze nie do końca bonsai. drzewko to jest pierwszym, które wyhodowałem z nasionka:) baardzo dawno temu. ta oto thuja dorastała w dosyć kiepskich warunkach, gdzieś w rogu parapetu u mojej babci. często zdarzało się, że miała za sucho, miała za małą doniczkę, więc efekty widać. w miarę wzrostu próbowałem je przycinać (nie mając pojęcia o tym jak to się robi), ale od kilku lat w ogóle o nim zupełnie zapomiałem. aż do chwili sprzed miesiąca, kiedy ku mojemu zdziwieniu zobaczyłem je u babci na parapecie:) przesadziłem do szerszej doniczki, żeby się troszkę wzmocniło. mam już wstępną koncepcję co z nim zrobić, ale gdybyście byli uprzejmi przedstawić swoje to byłoby extra:) aha, wymiary: 2 cm grubość i ok.6 cm wysokość pnia
- Załączniki
-
- thuja4.jpg (90.9 KiB) Przejrzano 2743 razy
-
- thuja3.jpg (94.85 KiB) Przejrzano 2743 razy
-
- thuja2.jpg (92.95 KiB) Przejrzano 2742 razy
-
- thuja1.jpg (96 KiB) Przejrzano 2743 razy
- Bolas
- wspieram forum (srebro)

- 21
- Imie i nazwisko: Boleslaw Wujczyk
- Województwo: śląskie
- Kontakt:
Primo tuja to marny gatunek na bonsai ale mozesz sie nim dalej bawic skoro masz do niego taki sentyment. Nie jest brzydka ale jej uwarunkowania i plaskorosnaca zielen nie dodaje jej uroku.
Roslinka fajna z predyspozycjami (wykluczajac te w/w). Mam klopot z wymiarami ktore podales. Skoro roslina w realu ma 2cm grubosci pnia i wysokosc 6 tzn ze stosunek wysokosci do pnia jest 3:1 A na fotce jakby nie mierzyc roslina ma 0.5cm grubosci pnia i conajmniej 8cm wysokosci czyli 16:1 ?? Ale to tylko taka mala uwaga.
Roslinka fajna z predyspozycjami (wykluczajac te w/w). Mam klopot z wymiarami ktore podales. Skoro roslina w realu ma 2cm grubosci pnia i wysokosc 6 tzn ze stosunek wysokosci do pnia jest 3:1 A na fotce jakby nie mierzyc roslina ma 0.5cm grubosci pnia i conajmniej 8cm wysokosci czyli 16:1 ?? Ale to tylko taka mala uwaga.
Pozdrawiam
Bolesław Wujczyk
Bolesław Wujczyk