No i po spotkaniu!
Było świetnie!
Co za świetne miejsce! Idealne warunki do pracy!
Mnóstwo dobrych porad, precyzyjne omawianie drzewek i dużo . od doświadczonych kolegów. Szczególne podziękowania dla Włodka (poprawka mojej koncepcji na jałowca i wiele cennych uwag na bieżąco), Bolasa (wydajna . w skubaniu, przycinaniu, knif z robieniem jin'ów i wiele innych) i Tomka (drutowanie, gięcie i cięcie oraz nadzór nad jakością pracy). Pogoda też spisała się idealnie a i frekwencja była akuratna. Było kilka ciekawych drzewek, niektóre przesadzone do ładnych doniczek czym zyskały jeszcze więcej. Wesoła atmosfera, chęć wydobycia z materiału tego co najlepsze oraz już widoczne efekty u niektórych kolegów dopełnia obrazu 7-mio godzinnych warsztatów. Mam nadzieję że ktoś załączy zdjęcia, bo ja w ferworze walki zupełnie o tym zapomniałem.
Ogromne podziękowania dla organizatorów oraz ekipy z Wrocławia i do zobaczenia przynajmniej z częścią z Was w przyszły weekend we Wrocławiu a pod koniec września w Chorzowie.
A dla tych co nie mogli dojechać mam propozycję: naciskajcie by kolejne warsztaty odbyły się jak najszybciej bo to najlepsza forma zdobywania wiedzy i doświadczenia. Zrozumienia jaki materiał trzeba wyszukać a jakiego unikać. Jak wydobyć z drzewka to co najciekawsze, jak uniknąć błedów w zbytnim pośpiechu. No i sporo wiedzy z zakresu uprawy/utrzymania roślin która jest nieodłączną częścią bonsai.
Pozdrawiam,
Tomek
IV Spotkanie forumowiczów w Katowicach - 03.09.2006.
- fater
- 20
- Imie i nazwisko: Roman S.
- Województwo: śląskie
Witam
Oto kilka zdjęć z warsztatów w Katowicach. Zajęcia prowadził Włodzimierz Pietraszko. Towarzyszyli mu Agata Magas i Tomasz Rolny.
Na spotkanie dotarli: AnnaDorota, Acer Palmatum, Bolas, Fizyk, Korzeń, Martin, Oliwia99, Stomeks, Ziemniok i Fater. Była też spora grupa kibiców złożona z członków naszych rodzin oraz znajomych.
Warsztaty były bardzo udane i zaowocowały kilkoma ciekawie uformowanymi drzewkami.
Oto kilka zdjęć z warsztatów w Katowicach. Zajęcia prowadził Włodzimierz Pietraszko. Towarzyszyli mu Agata Magas i Tomasz Rolny.
Na spotkanie dotarli: AnnaDorota, Acer Palmatum, Bolas, Fizyk, Korzeń, Martin, Oliwia99, Stomeks, Ziemniok i Fater. Była też spora grupa kibiców złożona z członków naszych rodzin oraz znajomych.
Warsztaty były bardzo udane i zaowocowały kilkoma ciekawie uformowanymi drzewkami.
- Załączniki
-
- Omawianie przywiezionych drzewek.
- DSC00331.jpg (65.52 KiB) Przejrzano 6137 razy
-
- Dsc00332.jpg (70.54 KiB) Przejrzano 6137 razy
-
- Dsc00333.jpg (67.49 KiB) Przejrzano 6137 razy
-
- Dsc00337.jpg (74.05 KiB) Przejrzano 6137 razy
-
- Agata i Tomek.
- Dsc00334.jpg (72.98 KiB) Przejrzano 6137 razy
-
- Rolqa i KorzeĂą - konsultacje.
- Dsc00339.jpg (71.73 KiB) Przejrzano 6137 razy
-
- Acer Palmatum i Martin.
- Dsc00340.jpg (74.74 KiB) Przejrzano 6137 razy
-
- KorzeĂą, Bolas i Oliwia99.
- Dsc00341.jpg (71.1 KiB) Przejrzano 6137 razy
-
- Ziemniok pracuje nad swoim jaÂłowcem.
- Dsc00342.jpg (60.87 KiB) Przejrzano 6137 razy
Ostatnio zmieniony 21 lis 2006, 12:16 przez fater, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam
Roman
Roman
Niestety ja w ferworze walki nie wyciągnąłem aparatu (obiecuję się poprawić przy następnej okazji). Dopiero jak już większość się spakowała zrobiłem zdjęcia jałowca nad którym pracowałem. Mnóstwo jeszcze z nim pracy ale myślę, że już widać zarys koncepcji. W następnych dniach poukładam górne gałązki i tak już pozostanie do wiosny.
- Załączniki
-
- Jalowiec_02.jpg (65.98 KiB) Przejrzano 6072 razy
- fater
- 20
- Imie i nazwisko: Roman S.
- Województwo: śląskie
No i doczekaliśmy się reportażyku w gazecie. Na nasze spotkanie przyszła dziennikarka z "Dziennika Zachodniego". Efekty tej wizyty można zobaczyć poniżej. A kto chciałby przeczytać dokładnie, to zapraszam tutaj.
- Załączniki
-
- WÂłodka to chyba nie trzeba przedstawiaĂŚ, a w samym Âśrodeczku Tomek (stomeks)
- spotkanie.jpg (66.42 KiB) Przejrzano 6014 razy
Pozdrawiam
Roman
Roman