Algi morskie dla wiÄ…za
-
Łysy
Algi morskie dla wiÄ…za
Moja mama houje algi morskie (japońskie krzyształy).
Sa to malutkie kuleczki ktore bardzo szybko się rozmnażają.
Woda powstała z ich wypłukiwania ma właściwości lecznicze więc moja mama wpadła na genialny pomysł podlewania kwiatów właśnie tą bogatą w tlen wodą.Czy ktoś z was spotkał sie z taką formą pielegnacji wiąza?
Sa to malutkie kuleczki ktore bardzo szybko się rozmnażają.
Woda powstała z ich wypłukiwania ma właściwości lecznicze więc moja mama wpadła na genialny pomysł podlewania kwiatów właśnie tą bogatą w tlen wodą.Czy ktoś z was spotkał sie z taką formą pielegnacji wiąza?
- Bolas
- wspieram forum (srebro)

- 21
- Imie i nazwisko: Boleslaw Wujczyk
- Województwo: śląskie
- Kontakt:
GENIALNIE...
szkoda ze nie wpadlismy na pomysl podlewania woda utleniona. A moze tak kupic ta dmuchawke ozonowa do wanny z TVmarketu?? Albo wyciskajmy sok ze slimaka ponoc odbudowuje skorupki to i moze rany w roslinach zalepi a ten na porost wlosów pewnie wzbogaci ulistnienie a na pewno je zagesci.
Ma ktos moze jeszcze lepszy pomysl?
szkoda ze nie wpadlismy na pomysl podlewania woda utleniona. A moze tak kupic ta dmuchawke ozonowa do wanny z TVmarketu?? Albo wyciskajmy sok ze slimaka ponoc odbudowuje skorupki to i moze rany w roslinach zalepi a ten na porost wlosów pewnie wzbogaci ulistnienie a na pewno je zagesci.
Ma ktos moze jeszcze lepszy pomysl?
Pozdrawiam
Bolesław Wujczyk
Bolesław Wujczyk
-
JOEMCDONALD
- Bolas

- 21
- Kontakt:
Tak tak oczywiscie. Bo przeciez to co jest czarno na bialym napisane od lat przebadane trzeba zmienic i to domowymi sposobami. A moze kolega zastanowilby sie jak roslina czerpie tlen zawarty w wodzie? Moze do rybek bardziej sie nadaje?
Byly sposoby podlewania woda z akwariow bo to przeciez nawoz.
No i nasionka i inne shity. Milczeniem nie pobudzisz ludzi do czytania madrosci ktore sa zawarte na tym forum juz wyjasnialem nie raz moje podejscie do sprawy i jakos nikt nie cierpi. Moze kolege to pobudzi do myslenia albo nadal bedzie "Sadzil chmiel zeby piwa sie napic" (juz mi sie brzydnie te powiedzonko)
Byly sposoby podlewania woda z akwariow bo to przeciez nawoz.
No i nasionka i inne shity. Milczeniem nie pobudzisz ludzi do czytania madrosci ktore sa zawarte na tym forum juz wyjasnialem nie raz moje podejscie do sprawy i jakos nikt nie cierpi. Moze kolege to pobudzi do myslenia albo nadal bedzie "Sadzil chmiel zeby piwa sie napic" (juz mi sie brzydnie te powiedzonko)
Pozdrawiam
Bolesław Wujczyk
Bolesław Wujczyk
-
celin
-
Łysy
Powiedzmy ze na forum zarejestruje sie 100 mowych uzytkownikow i zada podobne pytanie to bolas go zjedzie...to juz 100postow nastepnie w obronie wystapia inni forumowicze a ten w odwecie bedzie bronil swego...mamy juz 200 postow...kazdy forumowicz napisze cos takiego jak ja w te chwili a on znow cos odpisze i tak oto mamy 300 postow!Prawda ze proste?
By nie pisac zbednych postow jak kolega napisze iz algi maja bardzo duzo chlorofilu co byc moze jest przyczyna tak milego oddzialywania na roslinki mojej mamy...Paproc odnotowala w ciagu ostatnich tygodni spore przyrosty wiec byc moze pomoze to i bonsai...
By nie pisac zbednych postow jak kolega napisze iz algi maja bardzo duzo chlorofilu co byc moze jest przyczyna tak milego oddzialywania na roslinki mojej mamy...Paproc odnotowala w ciagu ostatnich tygodni spore przyrosty wiec byc moze pomoze to i bonsai...
- Bolas

- 21
- Kontakt:
Wierzcie mi te ponad 900 postów to naprawde sam kicz. Jak sobie pomysle ze musialem jechac takich gosci z pomyslami i policze ile czasu zmarnowalem zeby odpowiadac to az sie serce kroi. Sam bym wolał zeby licznik krecil sie kolo 10 ale konkretnych odpowiedzi. Pierwsze 300 chyba nabilem odpowiadajac przez kilka lat na stale pojawiajace sie pytanie leniuchow o zolknace liscie nie wspomne ze od poczatku tego forum liczniki byly kasowane ze 2 razy.
Celin nie jestes pierwszy ktory usiluje mi dopiac i ty tez nic tym nie wskorasz.
Łysy kombinuj dalej spisuj swoje obserwacje i potem chwal sie pomyslami.
Celin nie jestes pierwszy ktory usiluje mi dopiac i ty tez nic tym nie wskorasz.
Łysy kombinuj dalej spisuj swoje obserwacje i potem chwal sie pomyslami.
Pozdrawiam
Bolesław Wujczyk
Bolesław Wujczyk