kosodrzewina

Problemy nurtujące nas na początku przygody z bonsai.
tomax

kosodrzewina

Post autor: tomax »

Witam. Kupiłem u ogrodnika kilkuletnią kosodrzewinę moim zdaniem nadającą się zeby zrobić z niej bonsai. Proszę o radę od czego mam zacząć: od drutowania, czy od przesadzeniado nowej donicy . Właściwie to już wyjąłem ją z dotychczasowej donicy zeby pozbyć się miliona mrówek :-) i żeby zobaczyć w jakiej kondycji są korzenie. Proszę o radę do jakiej ziemi mam ją teraz wsadzić jaka mieszanka .Pozdrawiam i z góry dziękuję za porady
Tomek
DorotkaM

Post autor: DorotkaM »

ja sie za bardzo na tym nie znam bo zaczełam dopiro przygode z bonsai, ale swoją irgę najpierw ostro przyciełam, potem po jakims czasie przyciełam korzenie. Narazie rośnie mi bardzo dobrze :-)
ps. nie rob tych wszystkich rzeczy na raz bo ci padnie :wink:
Awatar użytkownika
Tomek
Answers: 0
19
Kontakt:

Post autor: Tomek »

Tomek dobrze by było jak byś na forum zamieścił zdjęcia twojego drzewka. Na początek radzę dobrze poczytać forum a w szczegulności ten post viewtopic.php?t=2105 znajdziesz tu większość odpowiedzi na twoje pytania :wink:
Pozdrawiam
Tomek Dzieninis
tomax

Post autor: tomax »

Bardzo dziękuję za podpowiedzi. Na pewno z nich skorzystam. Niestety nie mam fotki drzewka , ale jak tylko zrobię na pewno zamieszcze :-)

Zrobiłem fotki moich roślinek ale nie mogę ich zamieścić na Forum. Proszę o podpowiedĽ jak to zrobić . Pozdrawiam
ODPOWIEDZ