moje pierwsze bonsai
-
alloy
moje pierwsze bonsai
Witam wszystkich chciałbym pokazać wszystkim moje bonsai ligustrum sinensis może macie jakies pomysły jak ja przycinać ?? aha mam jeszcze pytanie co to jest okres wegetacyjny ? (pewnie wszyscy o tym wiedzą tylko ja nie) dodam że zraszam go codziennie i podlewam. obok kożeni powstał taki mały meszek czy mam go usunąć czy zagraża mojej roślince ??
- Załączniki
-
- juÂż w domciu moje biedactwo
- zdjecia 031.jpg (48.19 KiB) Przejrzano 6433 razy
-
- po przycieciu ;]
- Kopia zdjecia 043.jpg (60.91 KiB) Przejrzano 6433 razy
-
- czy tak powinny wyglÂądac koÂżenie?
- Kopia zdjecia 035.jpg (73.29 KiB) Przejrzano 6425 razy
(\_/)
(o.o)
(_ _)
(o.o)
(_ _)
- PiotrMochocki
- 19
-
alloy
-
alloy
-
PatrykRadulak
- 19
Roślinka wygląda na bardzo zdrową i witalną. Ładny kolor doniczki ale kształt mógłby być owalny. 
Zauwazyłem jeszcze jeden problem: mianowicie zrobiłeś odciąg na gałązkę na pierwszym-prawym kolanku i skierowałeś ją ku górze... niestety ale tak być nie może. Proponuje ja delikatnie odrutować... skierować ją do poziomu i przybliżyć pędzelek zieleni za pomocą zrobienia tzw. żmijki. Usuń ten "jin" na samym dole.
Zdjęcie robi się ustawiając obiektyw w połowie wysokości drzewka
Pozdrawiam
Zauwazyłem jeszcze jeden problem: mianowicie zrobiłeś odciąg na gałązkę na pierwszym-prawym kolanku i skierowałeś ją ku górze... niestety ale tak być nie może. Proponuje ja delikatnie odrutować... skierować ją do poziomu i przybliżyć pędzelek zieleni za pomocą zrobienia tzw. żmijki. Usuń ten "jin" na samym dole.
Zdjęcie robi się ustawiając obiektyw w połowie wysokości drzewka
Pozdrawiam