Jałowiec yamadori
- PiotrMochocki
- 19
Jałowiec yamadori
Witam.
Przedstawiam mojego jałowca yamadori,w tym roku juz go raczej nie bede formował,tylko chciałbym usłyszec co o nim sadzicie,i jaka forme,mam juz swoja wizje ,ale chcialbym byscie sie i wy wypowiedzieli,zdradze ze literata bym chcial
Dziwne kolory wyszly martwego drewna jak krew:),a to dlatego ze był podlany,noi tak wyszło:)
Pokazuje równiez przy okazji takie gałeziemartwe z którys w niedlugim czasie bede prubowal robic tanuki,równiez jesli macie ochote mozecie sie podzielic swoimi wrazeniami pozdrawiam
Miłego ogladania:)
Przedstawiam mojego jałowca yamadori,w tym roku juz go raczej nie bede formował,tylko chciałbym usłyszec co o nim sadzicie,i jaka forme,mam juz swoja wizje ,ale chcialbym byscie sie i wy wypowiedzieli,zdradze ze literata bym chcial
Dziwne kolory wyszly martwego drewna jak krew:),a to dlatego ze był podlany,noi tak wyszło:)
Pokazuje równiez przy okazji takie gałeziemartwe z którys w niedlugim czasie bede prubowal robic tanuki,równiez jesli macie ochote mozecie sie podzielic swoimi wrazeniami pozdrawiam
Miłego ogladania:)
- Załączniki
-
- Tanuki.jpg (46.12 KiB) Przejrzano 4809 razy
-
- Sharimiki.jpg (51.78 KiB) Przejrzano 4809 razy
-
- Shari5.jpg (59.69 KiB) Przejrzano 4809 razy
-
- Shari4.jpg (42.52 KiB) Przejrzano 4809 razy
-
- Shari3.jpg (53.03 KiB) Przejrzano 4809 razy
-
- Shari.jpg (59.41 KiB) Przejrzano 4809 razy
-
- PieĂą.jpg (35.52 KiB) Przejrzano 4809 razy
-
- Jin.jpg (24 KiB) Przejrzano 4809 razy
-
- JaÂłowiec.jpg (68.42 KiB) Przejrzano 4809 razy
-
- Ga³êzie.jpg (99.06 KiB) Przejrzano 4809 razy
----Co Cię nie zabije,to Cie wzmocni----Pozdrawiam Piotr Mochocki
- PiotrMochocki
- 19
- PiotrMochocki
- 19
- PiotrMochocki
- 19
*Kamil-Piotrek
Wiem o tym,ciezko jest zrobic zdjecia jest naprawde ciezko ,jest baardzo zarosniety.Był pozyskiwany w tym roku z przyczyan ze była budowla koło lasu i i tak by zginal.Na jesien oczywscic go troche,czy nie ingerowac przy nim conajmniej do przyszlego roku?
Wiem o tym,ciezko jest zrobic zdjecia jest naprawde ciezko ,jest baardzo zarosniety.Był pozyskiwany w tym roku z przyczyan ze była budowla koło lasu i i tak by zginal.Na jesien oczywscic go troche,czy nie ingerowac przy nim conajmniej do przyszlego roku?
- Załączniki
-
- Jin.jpg (24 KiB) Przejrzano 4731 razy
-
- JaÂłowiec-pokĂłj.jpg (84.88 KiB) Przejrzano 4732 razy
-
- JaÂłowczyk z gĂłry.jpg (77.87 KiB) Przejrzano 4731 razy
-
- Gaszcz 2.jpg (98.71 KiB) Przejrzano 4731 razy
-
- GÂąszcz.jpg (75.01 KiB) Przejrzano 4731 razy
-
- Ga³êzie.jpg (99.06 KiB) Przejrzano 4731 razy
-
- GaÂłazki przy martwym drewnie2.jpg (57.94 KiB) Przejrzano 4730 razy
-
- GaÂłazki przy martwym drewnie.jpg (72.21 KiB) Przejrzano 4730 razy
- PiotrMochocki
- 19
A co wogóle można o tym sądzić ?? Rysunki są na tyle nieczytelne i oględnie mówiąc "niestaranne" ,że nic tutaj nie wnoszą .Co wogóle o tym sądzicie
Materiał może być ciekawy ,no ale ze zdjęć (a tym bardziej z twoich wirtów :twisted: ) niewiele można zobaczyc . Widac za to że roślina ma pień i sporo zielonych gałęzi . Jeśli zieleń jest dość daleko od pnia ( czy tak jest?) to jest chyba kilka rozwiązań np :
-stymulowac do wypuszczania śpiących pąków (tak żeby zieleń była bliżej pnia)
-szukać przedłużenia pnia dość wysoko (np. na bunjina)
-powycinać gałęzie ,które nic nie wnoszą (wtedy więcej światła dostaną te przydatne) ,ale tutaj uwaga : trzeba być pewnym co do tego ,które są przydatne ,a które tylko "zaśmiecają" koronę .
Jak nie wiesz co zrobić ,czy jesli nie jesteś pewny lepiej zostaw roślinę w spokoju ,niech dochodzi do siebie ,poza tym na konktretne formowanie trzeba i tak poczekać .
- PiotrMochocki
- 19
Michał ja tu nie zrobiłem jakies rewi mody virtów,tylko chcialem pokazac oco by mi konkretnie chodzilo oczywiscie o literata.Na przyszla wiosne bede go chcial przestawic nieco w lewo strone bybyła równowaga.
Jesli bym w tym roku pozyskany to czy mozna obcinac gałezie,mowa o tych zbednych
Jesli bym w tym roku pozyskany to czy mozna obcinac gałezie,mowa o tych zbednych