Zmiany na forum
- Kamil
- Administrator
- 20
- Imie i nazwisko: Kamil Jackiewicz
- Województwo: opolskie
- Kontakt:
Zmiany na forum
Witajcie,
w tym temacie bede oglaszal zmiany dokonane na forum.
Zmiany dokonane niedawno:
sposob zliczania postow
po wybraniu "zobacz nieprzeczytane posty" i wybraniu danego postu, otwieral sie ow temat na pierwszym nieprzeczytanym poscie
Zamiast dzisiejszej i wczorajszej daty obecnie jest "dzisiaj" i "wczoraj"
Najnowsza zmiana to dodanie mapy, na ktorej mozecie dodac swoje namiary i w ten sposob zobaczyc jak daleko od Was mieszkaja inni.
Na gornej belce, kolo WYLOGUJ, znajduje sie link do mapy.
Jak znalezc sie na mapie?
W profilu pojawily sie dwa nowe pola: dlugosc i szerokosc geograficzna, w ktorych nalezy wpisac swoje wspolrzedne.
Jak je uzyskac?
Pierwszy sposob to wybranie w profilu opcji "znajdz moje wspolrzedne". Jednakze odradzam ten sposob z powodu duzej niedokladnosci.
Drugim sposobem jest skorzystanie z serwisu mapa.szukacz.pl. Po wpisaniu miejscowosci, po prawej stronie pojawia sie nam wynik (zalaczone zdjecie). W ten sposob uzyskane wspolrzednie wpisujemy w dany sposob:
Dlugosc: 21.01
Szerokosc: 52.14
Oprocz tego ogladajac profile innych milosnikow Bonsai znajdziemy nowa pozycje: odleglosc w km. Oczywiscie jest to odleglosc w linii prostej.
Milego uzytkowania!
w tym temacie bede oglaszal zmiany dokonane na forum.
Zmiany dokonane niedawno:
sposob zliczania postow
po wybraniu "zobacz nieprzeczytane posty" i wybraniu danego postu, otwieral sie ow temat na pierwszym nieprzeczytanym poscie
Zamiast dzisiejszej i wczorajszej daty obecnie jest "dzisiaj" i "wczoraj"
Najnowsza zmiana to dodanie mapy, na ktorej mozecie dodac swoje namiary i w ten sposob zobaczyc jak daleko od Was mieszkaja inni.
Na gornej belce, kolo WYLOGUJ, znajduje sie link do mapy.
Jak znalezc sie na mapie?
W profilu pojawily sie dwa nowe pola: dlugosc i szerokosc geograficzna, w ktorych nalezy wpisac swoje wspolrzedne.
Jak je uzyskac?
Pierwszy sposob to wybranie w profilu opcji "znajdz moje wspolrzedne". Jednakze odradzam ten sposob z powodu duzej niedokladnosci.
Drugim sposobem jest skorzystanie z serwisu mapa.szukacz.pl. Po wpisaniu miejscowosci, po prawej stronie pojawia sie nam wynik (zalaczone zdjecie). W ten sposob uzyskane wspolrzednie wpisujemy w dany sposob:
Dlugosc: 21.01
Szerokosc: 52.14
Oprocz tego ogladajac profile innych milosnikow Bonsai znajdziemy nowa pozycje: odleglosc w km. Oczywiscie jest to odleglosc w linii prostej.
Milego uzytkowania!
- Załączniki
-
- wspolrzedne.gif (2.07 KiB) Przejrzano 22913 razy
Ostatnio zmieniony 11 lut 2006, 21:24 przez Kamil, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
Kamil Jackiewicz
Kamil Jackiewicz
-
- 18
Kamilu
Jeszcze jedna uwaga: po wyświetleniu listy nieprzeczytamych postów, przy próbie otwarcia niektórych wątków pojawia się napis: "Brak nowych postów od twojej ostatniej wizyty" i szlaban.
Nie wiem, czy zauważyłeś ten problem, dlatego go podaję.
Jeszcze jedna uwaga: po wyświetleniu listy nieprzeczytamych postów, przy próbie otwarcia niektórych wątków pojawia się napis: "Brak nowych postów od twojej ostatniej wizyty" i szlaban.
Nie wiem, czy zauważyłeś ten problem, dlatego go podaję.
Ostatnio zmieniony 06 lut 2006, 21:19 przez wojam, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam, Wojtek
Kamilu, to znowu ja.
Przed chwilą odkryłem większy problem: po skorzystaniu z opcji szukaj, gdy wyświetli się lista wątków nie da się niczego otworzyć, bo pojawia się ten sam upierdliwy napis: "Brak nowych postów od twojej ostatniej wizyty". Bardzo to utrudnia przeszukiwanie forum. Nie wiem, czy jest to tylko mój problem, czy bardziej powszechny?
Przed chwilą odkryłem większy problem: po skorzystaniu z opcji szukaj, gdy wyświetli się lista wątków nie da się niczego otworzyć, bo pojawia się ten sam upierdliwy napis: "Brak nowych postów od twojej ostatniej wizyty". Bardzo to utrudnia przeszukiwanie forum. Nie wiem, czy jest to tylko mój problem, czy bardziej powszechny?
Pozdrawiam, Wojtek
wojam pisze:Kamilu, to znowu ja.
mam to samo :/
Jak zauważyłem mapa działa w ten sposób, że "wkłada" do jednej chmurki osoby, które wpisały tą samą szerokość i długość geograficzną. I teraz jak klikniecie w okolice Łodzi to pojawia się tylko Anna, ponieważ wpisała się pewnie jako pierwsza i wpisała odrobinę inne współrzędne. A mnie widać dopiero przy zbliżeniu.
Więc trzeba by zrobić, że albo łączy osoby, które mają podobne współrzędne, ale zrobić coś żebym był widoczny...
Więc trzeba by zrobić, że albo łączy osoby, które mają podobne współrzędne, ale zrobić coś żebym był widoczny...
Wojtek Łukaszewski