Zimowe opryski srodkiem JIN
- Kamil
- Administrator
- 20
- Imie i nazwisko: Kamil Jackiewicz
- Województwo: opolskie
- Kontakt:
Zimowe opryski srodkiem JIN
Witajcie,
jak wiadomo, srodek JIN ma tez inne fukcje niz tylko konserwacja martwych partii drzew (JIN & SHARI). Ow srodek sluzy rowniez do dezynfekcji drzewek. Zabija on szkodniki jak i grzyby. Taki oprysk podejmuje sie w zimie gdy nie ma mrozu. Wedlug ksiazek stosuje sie proporcje 1:20 dla drzew zrzucajacych liscie i 1:30 dla pozostalych drzew. Ja osobiscie stosuje proporcje 1:20 na wszystkie drzewka.
Dzisiaj podjalem takie opryski. Zwiazku z tym, ze nie chcialo mi sie znosic wszystkich drzewek z pierwszego pietra, urzadzilem sobie kacik do opryskiwania na balkonie. Ponizej kilka zdjec...
A Wy pryskacie zapobiegawczo Wasze drzewka?
jak wiadomo, srodek JIN ma tez inne fukcje niz tylko konserwacja martwych partii drzew (JIN & SHARI). Ow srodek sluzy rowniez do dezynfekcji drzewek. Zabija on szkodniki jak i grzyby. Taki oprysk podejmuje sie w zimie gdy nie ma mrozu. Wedlug ksiazek stosuje sie proporcje 1:20 dla drzew zrzucajacych liscie i 1:30 dla pozostalych drzew. Ja osobiscie stosuje proporcje 1:20 na wszystkie drzewka.
Dzisiaj podjalem takie opryski. Zwiazku z tym, ze nie chcialo mi sie znosic wszystkich drzewek z pierwszego pietra, urzadzilem sobie kacik do opryskiwania na balkonie. Ponizej kilka zdjec...
A Wy pryskacie zapobiegawczo Wasze drzewka?
- Załączniki
-
- Przed opryskiem
- CIMG2202.JPG (68.86 KiB) Przejrzano 4239 razy
-
- Te samo drzewko zaraz po oprysku
- CIMG2203.JPG (64.04 KiB) Przejrzano 4241 razy
-
- inne drzewko zaraz po oprysku
- CIMG2204.JPG (67.32 KiB) Przejrzano 4239 razy
Ostatnio zmieniony 12 mar 2007, 15:30 przez Kamil, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam,
Kamil Jackiewicz
Kamil Jackiewicz
- shishiodoshiMeth.
- 20
- Imie i nazwisko: Artur M.
- Województwo: wielkopolskie
- shishiodoshiMeth.
- 20
- Imie i nazwisko: Artur M.
- Województwo: wielkopolskie