Ficus Benjamina
Ficus Benjamina
Witam
Dostałem ostatnio dwa małe fikusy. Znajoma mojej mamy stwierdziła że jej tylko przeszkadzają na parapecie. Nie będe pisał co o niej pomyślałem :-P Jednego fikusa (na zdjęciu) wsadziłem do tej doniczki bo tylko do niej się ładnie dopasowały długie korzenie. Nie chciałem ich narazie przycinać. Co o nim sądzicie ?? Drugi fikus narazie odpoczywa (niestety nie zrobiłem foto)
Dostałem ostatnio dwa małe fikusy. Znajoma mojej mamy stwierdziła że jej tylko przeszkadzają na parapecie. Nie będe pisał co o niej pomyślałem :-P Jednego fikusa (na zdjęciu) wsadziłem do tej doniczki bo tylko do niej się ładnie dopasowały długie korzenie. Nie chciałem ich narazie przycinać. Co o nim sądzicie ?? Drugi fikus narazie odpoczywa (niestety nie zrobiłem foto)
- Załączniki
-
- Front
- IMG_2289.JPG (25.36 KiB) Przejrzano 4041 razy
-
- GĂłra
- IMG_2291.JPG (31.27 KiB) Przejrzano 4041 razy
-
- TyÂł
- IMG_2294.JPG (45.68 KiB) Przejrzano 4041 razy
Pozdrawiam
Tomek Dzieninis
Tomek Dzieninis
Ja nie jestem doswiadczona bonsaistką, w zasadzie to jestem laik ale wiem co cieszy oko a co nie. Jak dla mnie twoje drzewko (ze zdjęcia) jest ładne. Do tego jak się troszkę bardziej pokryje listowiem będzie superkowe. Mnie się podoba. Ale ja stwierdzam to jedynie od strony estetycznej
Nie smiem oceniac od strony artystycznej 

Roślna mała i najlepiej niech sobie rośnie, ale odrutować można "za młodu" bo za 3 lata to juz raczej by było ciężko .
Narobiłeś pare nieładnych "wędek" nie dość że brzydko schodzą do dołu to jeszcze na końcach zadzierają się ko górze . Pamiętaj to nie Modrzew , tylko fikus . Gałązki mogą (i nawet powinny) odchodzić na boki , ale muszą wygladać w miarę naturalnie
.
Narobiłeś pare nieładnych "wędek" nie dość że brzydko schodzą do dołu to jeszcze na końcach zadzierają się ko górze . Pamiętaj to nie Modrzew , tylko fikus . Gałązki mogą (i nawet powinny) odchodzić na boki , ale muszą wygladać w miarę naturalnie