Kształtowanie Jałowca
Kształtowanie Jałowca
Ostatnio będąc w sklepie zauważyłem dosyć interesującego jałowca, długo się nie zastanawiając kupiłem go. Wydaje mi się dosyć fajny ale jak narazie w żaden sposób do mnie nie przemawia i nie wiem co z nim zrobić. Zobaczcie fotki może wam coś interesującego wpadnie do głowy. Dodam jeszcze, że jałowiec ma wysokość około 45 cm i obwód nebari to 17 cm.
Wiem że bedziecie mówić, że nie widać układu jego gałęzi ale on jest wyjątkowo gęsty i nie chciałem pochopnie usuwać za dużo gałązek
Wiem że bedziecie mówić, że nie widać układu jego gałęzi ale on jest wyjątkowo gęsty i nie chciałem pochopnie usuwać za dużo gałązek
- Załączniki
-
- 1.jpg (48.44 KiB) Przejrzano 8738 razy
-
- 2.jpg (47.42 KiB) Przejrzano 8738 razy
-
- 3.jpg (37.46 KiB) Przejrzano 8738 razy
-
- 4.jpg (47.41 KiB) Przejrzano 8738 razy
Pozdrawiam Maciek
-
- 20
Moje wycinanie niepotrzebnych rzeczy skończyło sie na tym, że go odrutowalem i ukształtowałem Tylko że mam jeden problem... Nie wiem co zrobic z tą prawą stroną. Zastanawiałem sie czy jej nie obciąć i póĽniej zrobić jina. Ale może wówczas bedzie za łysy ( teraz i tak już go nieĽle ogoliłem ) PoradĽcie coś. Co byście zmienili i co inaczej zrobili. Nie obraże się nawet jesli powiecie że beznadziejnie zrobiłem...
- Załączniki
-
- Front.jpg (69.81 KiB) Przejrzano 8534 razy
-
- Lewa.jpg (52.37 KiB) Przejrzano 8532 razy
-
- TyÂł.jpg (63.54 KiB) Przejrzano 8532 razy
-
- GĂłra.jpg (62.05 KiB) Przejrzano 8532 razy
Pozdrawiam Maciek
- AdamJonas
- 20
- Imie i nazwisko: Adam C.
- Województwo: dolnośląskie
Uważam, że poszedłeś w trochę złym kierunku. Ja bym postąpił dokładnie odwrotnie jeśli chodzi o układ gałęzi. Balans rośliny też jest niedobry.
Myślę, że można to jeszcze zmienić jeśli chcesz
Myślę, że można to jeszcze zmienić jeśli chcesz
- Załączniki
-
- CzêœÌ ¿ó³tej linii z zielonymi kropkami to czêœÌ, która na razie nie jest mo¿liwa, ale z czasem doroœnie;)
- front_183zmiana1.JPG (66.42 KiB) Przejrzano 8501 razy
Adam Cieślik
Czy w balansie optycznym chodzi o to że człowiek patrząc na drzewko ma wrażenie że jest stabilne, a w momencie kiedy go brak wydaje się że drzewko zaraz upadnie?
Jeśli o to chodzi to rozumiem co i jak.
Chyba ze to jest jakis inny balans np. "balans części zielonej" (<- jeśli coś takiego jest )
Jeśli o to chodzi to rozumiem co i jak.
Chyba ze to jest jakis inny balans np. "balans części zielonej" (<- jeśli coś takiego jest )
Pozdrawiam Maciek