Fikus
Może ja jestem zboczony, ale mnie się podobają świerki. Mam ich kilka. Wprawdzie każdy z nich jest większy niż piszesz (ok. 40-50 cm) wysokości, ale za to moim zdaniem mają bardzo fajne proporcje (grubość pnia/ grubość gałęzi/ wysokość).
Gorąco polecam, bardzo wdzięczne drzewka do prowadzenia. Obecnie mają drugą fazę wzrostu i cieszą oko nowymi przyrostami.
Na fikusach się nie znam, ale moim zdaniem będzie bardzo ciężko wypatrzyć jakiegoś ciekawego iglaka do 20cm.
Gorąco polecam, bardzo wdzięczne drzewka do prowadzenia. Obecnie mają drugą fazę wzrostu i cieszą oko nowymi przyrostami.
Na fikusach się nie znam, ale moim zdaniem będzie bardzo ciężko wypatrzyć jakiegoś ciekawego iglaka do 20cm.
Pozdrawiam,
Adrian
Adrian
Dzieki z odpowiedz.Albo teraz ide d szkółki albo jutro rano po iglaka.Chce kupic duzego poniewz bedzie mial duzo rozgalezien i bedzie mial gruby pien.I jak k\go kuoie to oodrazuto pół cienie go dac czy na slonce moge?Jakie mi polecacie jeszce iglaki tylko syzbko prozsze o odpowiedzi poniewaz zeby nie bylo zapoĽno:)
- Bolas
- wspieram forum (srebro)
- 20
- Imie i nazwisko: Boleslaw Wujczyk
- Województwo: śląskie
- Kontakt:
Wiesz co jeden wał co to bedzie sadzonka drzewo krzew czy siewka czy szczepka czy jak chcesz to nazwac i bez wzgledu na nazwe gatunkowa. Wazne jest to zeby roslina ktora kupujesz sama w sobie narzuciła ci jakas formę/kształt. Nie kupuj bo wyglada ciekawie. Pochodzisz godzine dwie po szkólce sie przekonasz ze naprawde nie jest latwo kupic cos co ma wszystkie cechy do tego zeby stworzyc w ciagu nawet kilku godzin cos co bedzie juz wstepnie mozna bylo nazwac bonsai.
Masz sie cieszyc z tego co zrobisz a nie patrzec na nia i mowic ale bede mial bonsai za 2-5lat. Kiszkowate myslenie.
Rozmumiesz nie ?
Powodzenia.
Masz sie cieszyc z tego co zrobisz a nie patrzec na nia i mowic ale bede mial bonsai za 2-5lat. Kiszkowate myslenie.
Rozmumiesz nie ?
Powodzenia.
Pozdrawiam
Bolesław Wujczyk
Bolesław Wujczyk