Klon palmowy (Acer palmatum)
- Kamil
- Administrator
- 20
- Imie i nazwisko: Kamil Jackiewicz
- Województwo: opolskie
- Kontakt:
Klon palmowy (Acer palmatum)
Witajcie,
zobaczcie jaki indoor sobie dzisiaj w Praktikerze kupilem
Tak przy okazcji. Obecnie w Praktikerze jest 30% znizki na zewnetrzne rosliny... Jak myslicie, dostalem te 30%? Nie bo drzewko stalo w srodku.
Wprawdzie wiekszosc z nas wie jaki material jest sprzedawany w takich sklepach ale mysle, ze z tego drzewka cos bedzie. We wtorek mam spotkanie kola Bonsai (czy jak to nazwac?) i poprzycinam go troche. Moze rowniez przesadze (chociaz juz sie nie powinno) poniewaz ziemia troche dziwnie mi wyglada.
A mialem jechac tylko po trzy plastykowe doniczki...
zobaczcie jaki indoor sobie dzisiaj w Praktikerze kupilem
Tak przy okazcji. Obecnie w Praktikerze jest 30% znizki na zewnetrzne rosliny... Jak myslicie, dostalem te 30%? Nie bo drzewko stalo w srodku.
Wprawdzie wiekszosc z nas wie jaki material jest sprzedawany w takich sklepach ale mysle, ze z tego drzewka cos bedzie. We wtorek mam spotkanie kola Bonsai (czy jak to nazwac?) i poprzycinam go troche. Moze rowniez przesadze (chociaz juz sie nie powinno) poniewaz ziemia troche dziwnie mi wyglada.
A mialem jechac tylko po trzy plastykowe doniczki...
- Załączniki
-
- CIMG1680.JPG (65.97 KiB) Przejrzano 13268 razy
-
- CIMG1683.JPG (59.6 KiB) Przejrzano 13268 razy
Ostatnio zmieniony 18 maja 2005, 15:34 przez Kamil, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
Kamil Jackiewicz
Kamil Jackiewicz
- Kamil
- Administrator
- 20
- Kontakt:
@Adam... akurat o pieniadze mi nie chodzi, a o fakt, ze w takim sklepie nie maja pojecia co nalezy na dwor a co moze byc w srodku. Niech ich ta niewiedza kosztuje.
@Michal A myslisz, ze ja sie nie zdzwilem Oprocz tego byl jeszcze jalowiec (tez indoor) Pierwszy raz spotkalem sie z takim gatunkiem w takim sklepie.
@Lukasz Postaram sie w srode zamiescic jakies zdjecia.
@Michal A myslisz, ze ja sie nie zdzwilem Oprocz tego byl jeszcze jalowiec (tez indoor) Pierwszy raz spotkalem sie z takim gatunkiem w takim sklepie.
@Lukasz Postaram sie w srode zamiescic jakies zdjecia.
Pozdrawiam,
Kamil Jackiewicz
Kamil Jackiewicz
- shishiodoshiMeth.
- 19
- Imie i nazwisko: Artur M.
- Województwo: wielkopolskie
- shishiodoshiMeth.
- 19
- Imie i nazwisko: Artur M.
- Województwo: wielkopolskie
Jeżeli chodzi o nebari to najważniejsze, że jest nad czym pracować! Doniczka rzeczywiście, trochę wysoka. Po przycięciu korony pewnie bardziej będzie to widoczne, ale podoba mi się jej odcień. Na zdjęciu wygląda o trochę jaśniejszą od pnia. No i mogła by być bez połysku, ale nie jest zła wg mnie. Tym bardziej jak na "marketowy" zestaw. Czy jeżeli by owinąć rafią zgrubienie na pniu, to różnica się zniweluje za jakiś czas?
Artur
- Kamil
- Administrator
- 20
- Kontakt:
Na zyczenie przedstawiam Wam klonika po wczorajszym spotkaniu. Wiele z niego nie zostalo ale bylem sobie pewien, ze jest ten krok niezbedny. Zostawilem jedna galaz swobodnie rosnac aby, jesli sie nic nie zmieni, na wiosne wykorzystac ja w innym miejscu (tak jak Adam nam kiedys na przykladzie Fikusa pokazywal). Wybralem tez inna strone jako przednia.
Drzewko przesadze dopiero na wiosne.
Drzewko przesadze dopiero na wiosne.
- Załączniki
-
- CIMG1689.JPG (51.57 KiB) Przejrzano 13072 razy
Pozdrawiam,
Kamil Jackiewicz
Kamil Jackiewicz
- MaStA*KiLa
- 20
- Imie i nazwisko: Grzegorz
- Województwo: małopolskie