Czesc,
Kupilem tydzien temu drzewko Ligustr chinski ( chyba). Drzewka juz puscilo duzo nowych pedow. Chcialbym zapytac:
1. Czy przesadzac drzewko do nowej ziemi? Korzenie wychodza dolem donniczki ( obecnie ziemia "marketowa")?
2. Czy przy obecnym zarosnieciu powinienem przyciac/ drutowac drzewko czy jeszcze sie wstrzymac?
3. Czy to konkretne drzewko to dobry material na bonsai? Co zrobic zeby byl?
Jest to moje pierwsze drzewko wiec bede wdzieczny za jak najwiecej informacji ;)
Zalaczam zdjecia
Ligustr chinski
Ligustr chinski
- Załączniki
-
- Bez tytułu (1).jpg (117.69 KiB) Przejrzano 7081 razy
-
- Bez tytułu1.jpg (136.96 KiB) Przejrzano 7081 razy
-
- Bez tytułu3.jpg (105.98 KiB) Przejrzano 7081 razy
-
- Bez tytułu4.jpg (122.73 KiB) Przejrzano 7081 razy
-
- Bez tytułu5.jpg (65.23 KiB) Przejrzano 7081 razy
-
- Bez tytułu6.jpg (118.85 KiB) Przejrzano 7081 razy
- Jacob_sSs
- 9
- Imie i nazwisko: Kuba S
- Województwo: lódzkie
1.Tak koniecznie. Jakiej ziemi użyć i innych ważnych informacji na pewno znajdziesz na tym forum w dziale viewforum.php?f=24
2. Nigdy nie miałem ligustra, ale na twoim miejscu bym go troszeczkę przyciął.
3. Nie jest to materiał najwyższych lotów, ale przy odpowiedniej pielęgnacji może cieszyć twoje oko.
2. Nigdy nie miałem ligustra, ale na twoim miejscu bym go troszeczkę przyciął.
3. Nie jest to materiał najwyższych lotów, ale przy odpowiedniej pielęgnacji może cieszyć twoje oko.
Dziekuje bardzo za odpowiedz, niedlugo bede przesadzac rosline
Przy okazji mam 2 pytania:
Niektore liscie sa jakby nadgryzione, co moge z tym zrobic? Czy usunac te liscie?
Obok drzewka rosnie mala sadzonka, czy po przesadzeniu zostawic ja w obecnej ziemi czy przeniesc ja do nowej ziemi i donniczki?
Dziekuje za . ;)
Przy okazji mam 2 pytania:
Niektore liscie sa jakby nadgryzione, co moge z tym zrobic? Czy usunac te liscie?
Obok drzewka rosnie mala sadzonka, czy po przesadzeniu zostawic ja w obecnej ziemi czy przeniesc ja do nowej ziemi i donniczki?
Dziekuje za . ;)
Hey Kamil,
Dzięki za odpowiedź i rade. Roślina wyrasta z nasiona, na razie ja zostawię może to nie chwast
Liście zostawiam, wiesz może co to jest? Starałem sie znaleźć jakieś informacje na ten temat Ale na nic nie trafiłem:(
Pozdrawiam
Dzięki za odpowiedź i rade. Roślina wyrasta z nasiona, na razie ja zostawię może to nie chwast
Liście zostawiam, wiesz może co to jest? Starałem sie znaleźć jakieś informacje na ten temat Ale na nic nie trafiłem:(
Pozdrawiam