Przedstawiam mojego najmniejszego grubosza
Roślinka ma z doniczką 5 cm, bez doniczki około 3 cm. Całkiem ładnie rośnie w obecnym pojemniku (samoróbka ze stłuczonego mini-wazonika znalezionego pod blokiem - kolor mi się spodobał) od kwietnia, ciekawa jestem jak nam pójdzie dalej :mrgreen:
Gruboszek
-
- 17
Gruboszek
pozdrawiam Sylwia
Piekne malenstwo , podobaja mi sie takie miniaturki:D
Pozdrawiam serdecznie:D
ADMIN: Do bonsai mu jeszcze ale daleko -> Omawianie drzewek indoor
Pozdrawiam serdecznie:D
ADMIN: Do bonsai mu jeszcze ale daleko -> Omawianie drzewek indoor
-
- 17
Dziękuję za przeniesienie, faktycznie tu lepiej pasuje.
To w zasadzie nie tyle bonsai, co taki trochę eksperyment z utrzymaniem grubosza w jak najmniejszych rozmiarach a przy tym zdrowego i rozwijającego się. Wyrósł ze strąconego przypadkiem liścia większej rośliny i jeszcze nie wiem, czy pójdę z nim w kierunku drzewka, czy raczej zostanie jako akcent przy innych roślinach.
To w zasadzie nie tyle bonsai, co taki trochę eksperyment z utrzymaniem grubosza w jak najmniejszych rozmiarach a przy tym zdrowego i rozwijającego się. Wyrósł ze strąconego przypadkiem liścia większej rośliny i jeszcze nie wiem, czy pójdę z nim w kierunku drzewka, czy raczej zostanie jako akcent przy innych roślinach.
pozdrawiam Sylwia
-
- 15
- Imie i nazwisko: B.S.
- Województwo: kujawsko-pomorskie
super efektowne jest to mini drzewko w tej mini doniczce
ciekawa jestem jak wygląda w tej chwili
ciekawa jestem jak wygląda w tej chwili
-
- 17
Wygląda prawie tak samo, za wyjątkiem białego nalotu (opryski zapobiegawcze, za jakiś czas zejdzie ) Wybaczcie marne zdjęcia, teraz robione, prawie po ciemku, więc niewiele widać, postaram się na dniach wstawić lepsze.
- Załączniki
-
- PICT0007.JPG (43.18 KiB) Przejrzano 4120 razy
-
- PICT0008.JPG (48.98 KiB) Przejrzano 4119 razy
-
- PICT0009.JPG (85.01 KiB) Przejrzano 4121 razy
pozdrawiam Sylwia