Jałowiec 3
- lukas_gr
- 19
- Imie i nazwisko: Lukasz Grochowski
- Województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Jałowiec 3
Witam, przedstawiam zdjęcia z formowania kolejnego jałowca.
- Załączniki
-
- przed.jpg (86.31 KiB) Przejrzano 8993 razy
-
- po.jpg (90.2 KiB) Przejrzano 8996 razy
-
- DSCN0360.jpg (93.35 KiB) Przejrzano 8992 razy
Pozdrawiam Łukasz Grochowski
- Przemek R.
- wspieram forum (brąz)
- 17
- Imie i nazwisko: Przemek Radomyski
- Kontakt:
wygolony? przemysl... zarosnie, roslina przeswietlona, prawidlowo... ona ma miec przyszlosc ,a nie teraz cudnie wygladac ... nad martwym bym dyskutował... ale co do linii życia, ona nie musi byc widoczna, pamietacie jakie drzewa w Belgii byly? 0 lini zycia.... wszystko ukryte z tylu...
Pozdrawiam,
Marcin Popek
- Przemek R.
- wspieram forum (brąz)
- 17
- Kontakt:
Każde drzewko to indywidualnośc. To jest właśnie takim indywidualnym egzemplarzem. Bardzo dobra robota. Martwe dyskusyjne, ale to kwestia gustu. Teraz trochę uszczypliwości. Co niektórzy przed transmisją meczu trochę chyba za dużo wypili i nie rozróżniają kupy parasoli wyglądających jakby były sklonowane od indywidualności wyróżniających się od innych swoim charakterem.
Pozdrawiam z okolic Poznania
mi też ogólnie się nie podoba ale widać chciałeś spróbować czegoś innego i takie drzewko zrobiłeś ... pewnie w japoni są takiego typu okazy z takim drewnem .. moim zdaniem drewno trochę za bardzo zrobione i zieleń też jakoś tak ogolona ale widać tak uważałeś ... każdy ma swój gust a poza tym live drzewko może wyglądać inaczej ... pozdro .. owocnej dalesz pracy
Marcin Wwa
Łukasz, na fotkach martwe faktycznie wygląda troche nienaturalnie, a skojarzenia z uchem nasuwają się od razu ale podejrzewam że da się to jeszcze poprawić.. ja zrobiłbym tak, w miejscu gdzie zaznaczyłem czerwonym kułkiem wyrzeźbiłbym troche wgłąb rośliny przerywając tym samym tą krawędź która nadaje ten nieszczęsny kształt; w miejscu niebieskiej kreski przebiłbym się na wylot, natomiast w miejscach czerwonych kresek zrobiłbym głębsze wąskie rowki, czy zagłębienia.. martwe na chwilę obecną jest zbyt wygładzone, zbyt jednolite, jakby sztuczne, nie widać w nim "upływu czasu".. co do zieleni- elegancko, z przyszłością
- Załączniki
-
- po_188#.JPG (91.36 KiB) Przejrzano 8767 razy
- lukas_gr
- 19
- Kontakt:
Witam, jednym moze sie podobac innym nie, to ze martwe przypomina cokowliek jest bledem?? Daje gwarancje ze martwe za 10 lat bedzie wyladalo o wile lepiej niz wydlubane recznie. Z reszta w Japonii podstawowa metoda tworzenia martwego drewna na drzewach ze szkolki jest wlasnie frezwoanie. No ale nie wszyscy musza o tym wiedziec...
te 10 lat to raczej kiepski argument , to po co je robiłeś za 10 lat i tak wyglądało by inaczej. co do przypominania czegoś to jeśli dobre martwe coś przypomina ,to smoka ewentualnie zwierzęta ,ale ucho ..... może samochód spróbować wyżeźbićlukas_gr pisze:Daje gwarancje ze martwe za 10 lat bedzie wyladalo o wile lepiej niz wydlubane recznie. Z reszta w Japonii podstawowa metoda tworzenia martwego drewna na drzewach ze szkolki jest wlasnie frezwoanie. No ale nie wszyscy musza o tym wiedziec...
- wspieram forum (brąz)
- 17
- Kontakt:
A Ty nagle stałeś sie mistrzem i wiesz wszystko lepiej. Brawo za takie podejście. Do mnie nie przemawia to drzewo i już.lukas_gr pisze:Żeby krytykować kogokolwiek na jakikolwiek temat, trzeb mieć wiedzę w danej dziedzinie, tylko tyle. Życzę miłego krytykowania Ponawiam swój poprzedni post "szkoda strzępić języka"
Łukasz twierdzisz że nie mam wiedzy ? na jakiej podstawie? Argument że większość pre robionych w szkółkach w japoni jest robionych mechanicznie ,ale nie wszyscy to wiedzą -co to ma być ?lukas_gr pisze:Żeby krytykować kogokolwiek na jakikolwiek temat, trzeb mieć wiedzę w danej dziedzinie, tylko tyle. Życzę miłego krytykowania Ponawiam swój poprzedni post "szkoda strzępić języka"
dremlem można porobić dziury albo martwe ,a to spora różnica .
nie trzeba szukać w Azji porównaj to co zrobiłeś do tego co robi Robert Błądek.
porównaj co zrobiłeś ty a co np.Robert .Odrobine samokrytyki !
PS.sorry zdjęcia są na pewno zastrzeżone. Ÿ
- Załączniki
-
- 54_P1020480_1.jpg (41.42 KiB) Przejrzano 8643 razy
-
- 54_P1020478_1.jpg (43.81 KiB) Przejrzano 8645 razy
Drobna korekta martwego zaproponowana przeze mnie na pierwszym obrazku mogłaby usunąć wątpliwości odnośnie ucha aczkolwiek z drugiej strony pień wydaje mi się nieco za chudy w tej koncepcji.
Druga wersja bez modyfikacji martwego jednak wypada całkiem nieźle
P.S. sory cienki jestem w virtach
Drobna korekta martwego zaproponowana przeze mnie na pierwszym obrazku mogłaby usunąć wątpliwości odnośnie ucha aczkolwiek z drugiej strony pień wydaje mi się nieco za chudy w tej koncepcji.
Druga wersja bez modyfikacji martwego jednak wypada całkiem nieźle
P.S. sory cienki jestem w virtach
- Załączniki
-
- virt.jpg (95.17 KiB) Przejrzano 8632 razy
-
- virt2.jpg (95.75 KiB) Przejrzano 8632 razy
It's nice to be important but it's more important to be nice !
Pozdrawiam Marek Zieleniak
Pozdrawiam Marek Zieleniak
- lukas_gr
- 19
- Kontakt:
Marcin jeśli mam być szczery to uważam ze Twoja wiedza na ten temat jest powierzchowna. Co do wypowiedzi Przemka to pozostawiam bez komentarza, nigdy nie uważałem się za mistrza ani lepszego od kogokolwiek. Uważam po prostu, że niektóre Twój wypowiedzi wobec mnie jak i wielu innych użytkowników forum są po prostu niegrzeczne, czasem wręcz chamskie. Jeśli chodzi o merytoryczna część tematu, to Robert pracuje nad swoim martwym juz dłuższy czas, ja poświęciłem na to 4 godziny. Tu widać różnicę, tamto martwe nadgryzł juz trochę ząb czasu, nabrało koloru i faktury. Sam zapytaj Roberta jeśli Cię interesuje jak pracuje nad swoim martwym drewnem i ile czasu na to poświęcił. Zobacz jak wyglądała jego roślina zaraz po rozpoczęciu pracy nad shari a potem komentuj.