Witajcie,
aktualizujac przed chwila strone z ksiazkami, odkrylem w internecie nowa ksiazke(?):
Spotkal sie ktos juz z Was z ta ksiazka? Sa jeszcze jakies inne nowe ksiazki?
Przy okazji mam prosbe do Was. Zwiazku z tym, ze ksiegarnie internetowe zmieniaja linki do stron o ksiazkach, zdjecia tez sa czasami malego rozmiaru, chcialbym Was prosic o zeskanowanie dla mnie Waszych ksiazek o bonsai. Interesuje mnie tylko okladka z przodu (200dpi poprosze). Na chwile obecna interesuja mnie wszystkie ksiazki dostepne obecnie na rynku. Wielkie dzieki za wspolprace
PS. Wiecej nt. ww. ksiazki na naszej stronie o ksiazkach.
Odkrylem nowa ksiazke?
- Kamil
- Administrator
- 20
- Imie i nazwisko: Kamil Jackiewicz
- Województwo: opolskie
- Kontakt:
Odkrylem nowa ksiazke?
Pozdrawiam,
Kamil Jackiewicz
Kamil Jackiewicz
Witam
Rzeczywiście jest taka książka , ogólnie rzecz biorąc ok. choć bez szczególnych rewelacji. Pominięto w niej całkowicie omawianie poszczególnych styli bonsai (ale te chyba wszyscy znają), poza tym jak na mój gust za mało tam ilustracji i omówienia dobrze rozwiniętych drzewek (większość to takie małe trochę bezstylowe "pikusie"), brak omówienia rodzimych gatunków, dziwna wzmianka że buk japoński jest jedynym z którego robi się bonsai.
Dość dobrze omówiona metoda ramifikacji sosny ale z jednym dość istotnym błędem - otóż autor pisze że stare igły się wyrywa - a tego jak wiemy nie należy robić.
To tyle na pierwszy rzut oka.
pozdr
Rzeczywiście jest taka książka , ogólnie rzecz biorąc ok. choć bez szczególnych rewelacji. Pominięto w niej całkowicie omawianie poszczególnych styli bonsai (ale te chyba wszyscy znają), poza tym jak na mój gust za mało tam ilustracji i omówienia dobrze rozwiniętych drzewek (większość to takie małe trochę bezstylowe "pikusie"), brak omówienia rodzimych gatunków, dziwna wzmianka że buk japoński jest jedynym z którego robi się bonsai.
Dość dobrze omówiona metoda ramifikacji sosny ale z jednym dość istotnym błędem - otóż autor pisze że stare igły się wyrywa - a tego jak wiemy nie należy robić.
To tyle na pierwszy rzut oka.
pozdr
Paweł Dembek
- Kamil
- Administrator
- 20
- Imie i nazwisko: Kamil Jackiewicz
- Województwo: opolskie
- Kontakt:
Aaa to bylo na mysli. Osobiscie wyrywam igly i moja sosna: http://kamcio.com/bonsai/ja/sosna2/ tez ma sie dobrze.
Pozdrawiam,
Kamil Jackiewicz
Kamil Jackiewicz