sposób na pasorzyta
sposób na pasorzyta
Jak wszyscy doskonale wiemy zarzwywanie tytoniu jest szkodliwe a nawet śmiertelne . Dzieki tej wiedzy , postanowilem skorzystac z praktyk , juz nieżyjącej , mojej babci , ktora obficie paliła , pewnie nawet nie wiedząc o skutkach . Co do praktyk , to jej sposobam na wszelkiego rodzaju szkodniki było podlewanie roślin wodą z wymoczonymi niedopałkami papierosów . Pomysł , jak twierdzi mój tata był jak najbardziej trafny a efekt porządany . Postanowiłem sprawdzic metode - jako ze sam pale - na paproci , kyórą oblazły mszyce . Podlewam juz trzeci dzień , niewielka ilością mocnej "esencjii" . Efektów narazie nie widać , ale jak będą postępy to się pochwale Pozdrawiam :soczek:
- Przemek R.
- wspieram forum (brąz)
- 17
- Imie i nazwisko: Przemek Radomyski
- Województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Heh! Może powinieneś spróbować na sobie? Wypić taką miksturke i zastanowić się czy pomogło? -> Myśle że po za przeczyszczeniem i paroma pryszczami na nosie nic innego sie nie staniemariusz 86 pisze:Efektów narazie nie widać , ale jak będą postępy to się pochwale Pozdrawiam :soczek:
Żeby tytoniem, tym ususzonym z papierosów ktoś podlał rośline (to jeszcze słyszałem 2 razy w życiu - ale kiepami?)
Przemysław Radomyski
http://przemekradomyski.blog.onet.pl
http://przemekradomyski.blog.onet.pl
- fidelpatcha
- wspieram forum (brąz)
- 18
- Imie i nazwisko: Damian Skiba
- Województwo: śląskie
mój tok myślenia jest bardzio prosty : tytoń-->człowiek-->rak-->śmierć
i analogicznie: tytoń-->szkodnik -->śmierć
Oczywiście nie mam zamiaru testować tej metody na moim drzewku !
Chyba że kilka innych roślinek wyjdzie cało [-o<
A co do white_mtb : nie sądziłem że ktoś może się tak przejąć postem . A jak mam się czepiać to ususzonym raczej nie podlejesz
i analogicznie: tytoń-->szkodnik -->śmierć
Oczywiście nie mam zamiaru testować tej metody na moim drzewku !
Chyba że kilka innych roślinek wyjdzie cało [-o<
A co do white_mtb : nie sądziłem że ktoś może się tak przejąć postem . A jak mam się czepiać to ususzonym raczej nie podlejesz
-
- 18
- AnnaDorota
- wspieram forum (brąz)
- 20
Słoneczka, bo to nie do podlewania, tylko do MYCIA lub spryskiwania rośliny się stosuje! Świetne na mszyce (chociaż Pirimor skuteczniejszy), a i przędziorkom utrudnia życie. Z podlewaniem tą miksturą trzeba ostrożnie, bo doniczki do bonsai są małe i w końcu stężenie nikotyny robi się za duże i roślina nie wyrabia. I lepiej (jak to pisano) herbatkę z takiego peta zrobić niz tylko namaczać, bo porządniejsze stężenie.
A patent jest stary, stosuje się np. do roślin ogrodowych (róże i inne atakowane przez mszyce).
A patent jest stary, stosuje się np. do roślin ogrodowych (róże i inne atakowane przez mszyce).
Anna Dorota
- fidelpatcha
- wspieram forum (brąz)
- 18
- Imie i nazwisko: Damian Skiba
- Województwo: śląskie