Poszukuje materialu wyjciowego na przyszle drzewko

- mile widziane e/w zrodla zakupu.
Dzieki za odpowiedzAnnaDorota pisze:Pierwsze lepsze OBI, Praktiker itd. Wybierać ładne, zdrowe (takie z którego nie oblatują liście i nie są zbrązowiałe).
To sie wieAnnaDorota pisze:zima = pewne przechłodzenie
Byc moze masz racje, ja na taki osobioscie nie trafilem a do najblizszego OBI mam 60km nie wspominajc juz o PRAKTIKERZEshishiodoshiMeth. pisze:W marketach często można znaleĽć fajny materiał
Tego sie obawiam ze bedzie trudno, potwierdza to rowniez "maraton" po okolicznych sklepachAnnaDorota pisze:Raczej nie dostaniesz ligustra chińskiego
[..]
Najpewniejsze Ľródło to p. Pietraszko,
[...]
A zawsze trzeba pamiętać że ligustr chiński to trudna roślina dla początkujacego i trudna w ogóle do utrzymania w domu w dobrym zdrowiu.
Niby dlaczego uwazasz ze najpwniejsze zrodlo to p.Pietraszko?? Kolega jest z pomorza, wiec do wroclawia ma jedyne kilkaset km. Po za tym w Polsce jest conajmniej jeszcze jedna tak dobra szkolka (sklep) bonsai co p.Pietraszki. Zdanime wielu osob nawet lepsza.AnnaDorota pisze: Najpewniejsze Ľródło to p. Pietraszko, w marketach zaś możesz obejrzeć rośłiny i wiesz co kupujesz.
Biore pod uwage wszystkie z mozliwych opcji - w granicach zdrowego rosadku oczywiscie. Dokonac kupna zamierzam w marcu-kwietniu, do tego czasu moze uda mi sie zorganizowac CUS lokalnie. Istnieje taka mozliwosc chociaz nikla ale jednak istnieje. Kolo OBI przejedzam srednio raz w miesiacu. Mam rowniez zamiar odwiedzic gielde kwiatowa w Poznaniu w polowie marca wyjazd planowany i bedzie wiazany.AnnaDorota pisze:Aha, pozostaje jeszcze jedna mozliwość: giełdy i duże hurtownie. Jeśłi kolega nie ma możliwości dojazdu - trudno, pytał o żródła, nie o dokładną mapę, nie znam wszystkich sklepów w jego okolicy.
No tak sie sklada ze tak i uwazam ze szkola we wroclawiu nie jest najlepsza? A Ty byles kiedys gdzies na innch warsztatach czy sklepie niz u p.Pietraszki? Jesli byles to <font color="#FF0000">napewno //ort</font> bys tak nie mowil. Bo jak napisalem wczesniej jest wiele osob ktore kozystaly, nazwijmy to z z uslug, bo mam tu na mysli zarowno szkole jak i sklep ten we wroclawiu i ten np w warszawie. Zdania sa podzielone. Wiec jesli wszyscy jedloglosnie nie twierdza ze szkola wroclawsa jest najlepsza to co jednak w tym musi byc.wog pisze:a Ty lukas_gr, oczywiscie znasz osobiscie te szkolki"lepsze" i P.Pietraszko, zeby tak twierdzic?