Co ze zraszaniem???
-
Marisa
Co ze zraszaniem???
jak juz wcześniej pisałam mam od niedawna drzewko i zaczełam je zraszać . Czy drzewka to lubia i jak czesto . czy wodapowinna byc odstana czy niema różnicy jaka wodą to robimy ???
Witam,
Co do wody są podzielone zdania. Najlepiej wypróbować swój sposób.
Zraszając lub podlewając drzewko wodą z kranu musisz wiązać się z powstawaniem osadu z kamienia (nieciekawy efekt: białe plamki na liściach i u podstawy drzewka na pniu i korzeniach).
Woda po przegotowaniu traci niektóre składniki mineralne (w podlewaniu to nie przeszkadza bo od czego mamy nawozy), ale za to zmniejsza się ilość powstającego osadu z kamienia.
Co do zraszania twojego drzewka było by łatwiej jak byś napisała co to za gatunek. Niektóre drzewka lubią dużą wilgotność a niektóre bardziej umiarkowaną
Co do wody są podzielone zdania. Najlepiej wypróbować swój sposób.
Zraszając lub podlewając drzewko wodą z kranu musisz wiązać się z powstawaniem osadu z kamienia (nieciekawy efekt: białe plamki na liściach i u podstawy drzewka na pniu i korzeniach).
Woda po przegotowaniu traci niektóre składniki mineralne (w podlewaniu to nie przeszkadza bo od czego mamy nawozy), ale za to zmniejsza się ilość powstającego osadu z kamienia.
Co do zraszania twojego drzewka było by łatwiej jak byś napisała co to za gatunek. Niektóre drzewka lubią dużą wilgotność a niektóre bardziej umiarkowaną
Pozdrawiam
Tomek Dzieninis
Tomek Dzieninis
-
Eva
-
SouL_666
-
keano1
-
ENERGY
-
keano1
-
PatrykRadulak
- 20
Istnieje takie coś jak nawożenie dolistne czyli spryskiwanie roślin roztworem nawozu. Jest to zwykle połowa dawki, którą zwykle daję się jako nawożenie doglebowe. W bonsai takie nawożenie stosuje się bardzo często; szczególnie jak roślina rośnie w czystej akadamie jako uzupełniacz "diety".
Artysta jest ÂźrĂłdÂłem dzieÂła. DzieÂło jest ÂźrĂłdÂłem artysty.