Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dzisiaj czytając ten temat viewtopic.php?f=21&t=3544&hilit=plastelina pomyślałem, że u mnie w domu też jest takie drzewko albo przynajmniej podobne (zaniedbane :/ ) Co myślicie jest to jakiś z fikusów?
Sorki że taki zdjęcia a le w chwili obecnej nie mam aparatu i nie mogę zrobić lepszych.
A byłby ktoś w stanie określić jego wiek? Wg mnie ma lekko z 10lat.
Obwód głównego pnia przy nasadzie - 14cm
Wysokość z doniczka - 60cm
Szerokość - 70cm
Z góry dzięki.
Myślę że z wiekiem dobrze się wstrzeliłeś. Odmiana fikusa jest dość kapryśna bez przyczyny lubi odrzucać całe gałęzie ale też i wybija nowe z pnia. Osobiście kiedyś usiłowałem coś z tego zrobić ale spełzło na niczym z w/w powodów.
>Bukszpan Harlanda - buxus harlandii
Dzięki wizja, wygląda że to to!.
Stan drzewka jest słaby, doszło do przesuszenia albo zalania, liście zwinęły się i nie chcą powrócić do normalnej pozycji (są pionowo, przytulone do łodygi), jakby za suche. Boje się o korzenie bo ziemia wygląda na zbitą i "nie przewiewną". Czy można przesadzać o tej porze roku czy trzeba czekać na wczesną wiosnę czyli prawie cały rok?