JAKI MAM GATUNEK BONSAI?
witam potrzebowal bym . - co to ??
ADMIN: Kolego, dwa posty wyzej zerknac sie nie chce i porownac? Prosze sie dostosowac do regulaminuquote
ogladelem calkiem inna roslina i dlatego zamiescilem moje zdjecia moge dozucic inne fotki bo te sa chyba niezawyrazne
pozdrawiam
ADMIN: Kolego, dwa posty wyzej zerknac sie nie chce i porownac? Prosze sie dostosowac do regulaminuquote
ogladelem calkiem inna roslina i dlatego zamiescilem moje zdjecia moge dozucic inne fotki bo te sa chyba niezawyrazne
pozdrawiam
- Załączniki
-
- 3.jpg (53.59 KiB) Przejrzano 9936 razy
-
- 2.jpg (61.84 KiB) Przejrzano 9935 razy
-
- 1.jpg (62.87 KiB) Przejrzano 9935 razy
Witam!=)
Na początku myślałem że mam wiąz drobnolistny ale po przyrzeniu sie innym zdjęciom to ja już niewiem co ja mam..=/
http://picasaweb.google.pl/marcin.gce/Bansai <--- ZDJĘCIA
Pień i liście są inne to tych które widzialem dotąd..
Sugestie mile widziane..=P
Na początku myślałem że mam wiąz drobnolistny ale po przyrzeniu sie innym zdjęciom to ja już niewiem co ja mam..=/
http://picasaweb.google.pl/marcin.gce/Bansai <--- ZDJĘCIA
Pień i liście są inne to tych które widzialem dotąd..
Sugestie mile widziane..=P
- shishiodoshiMeth.
- 19
- Imie i nazwisko: Artur M.
- Województwo: wielkopolskie
- Wojtek0011
- 16
Wczoraj dostałem moje pierwsze Bonsai kupione w OBI. Na etykiecie było napisane że to gatunek Bonsai Kulgel. W sprawie do tego gatunku mam dwa pytania.
- Czy jest taki gatunek?
- Jeśli nie to co to za gatunek?
Dodano po 2 minutach:
Jeszcze jedno zdjęcie
Dodano po 10 sekundach:
Jeszcze jedno zdjęcie
Dodano po 11 godzinach 46 minutach:
[quote="Wojtek0011"]Wczoraj dostałem moje pierwsze Bonsai kupione w OBI. Na etykiecie było napisane że to gatunek Bonsai Kulgel. W sprawie do tego gatunku mam dwa pytania.
- Czy jest taki gatunek?
Dodano po 2 minutach:
Jeszcze jedno zdjęcie
- Czy jest taki gatunek?
Dodano po 2 minutach:
Jeszcze jedno zdjęcie
Dodano po 10 sekundach:
Jeszcze jedno zdjęcie
Dodano po 11 godzinach 46 minutach:
[quote="Wojtek0011"]Wczoraj dostałem moje pierwsze Bonsai kupione w OBI. Na etykiecie było napisane że to gatunek Bonsai Kulgel. W sprawie do tego gatunku mam dwa pytania.
- Czy jest taki gatunek?
Dodano po 2 minutach:
Jeszcze jedno zdjęcie
- Załączniki
-
- P3030285.JPG (23.75 KiB) Przejrzano 9595 razy
-
- P3030292.JPG (50.36 KiB) Przejrzano 9596 razy
-
- P3030292.JPG (50.36 KiB) Przejrzano 9596 razy
-
- 17
- Imie i nazwisko: Grzegorz L.
- Województwo: opolskie
- Wojtek0011
- 16
Witam sedrecznie. Znalazłam sie na tym forum bo pilnie potrzebuje kilku rad dotyczących mojego drzewka. Dostałam je jakies 5 dni temu takze jestem początkujaca. Mam kilka pytan: Czy moje drzewko to wiąz drobnolistny?
Przeczytałam kompendium umieszczone na tej stronce i doszłam do wniosku, ze powinnam przesadzic drzewko. Jednak zauważyłam cos dziwnego, poniewaz moje bonsai ma jakąs dziwną ziemie tj. wyglada na gline - jest bardzo zbita i mocno trzyma się pnia, jest on nia jakby oklejony... Nie wiem czy przed przesadzeniem powinnam oczyscic korzenie z tej gliny czy lepiej w to nie ingerowac? Acha i ta glina po kilku podlaniach zupelnie odsunęla sie od brzegów doniczki a listki mojego drzewka robią się zółte i opadają. Bardzo mnie to martwi i prosze o pilną .. Jeszcze chciałam zapytac czy powinnam kupic nowa wieksza doniczke? O jaka ziemię mam prosic w kwiaciarni? (zwirek na dno juz mam). Prosze o rade.
Przeczytałam kompendium umieszczone na tej stronce i doszłam do wniosku, ze powinnam przesadzic drzewko. Jednak zauważyłam cos dziwnego, poniewaz moje bonsai ma jakąs dziwną ziemie tj. wyglada na gline - jest bardzo zbita i mocno trzyma się pnia, jest on nia jakby oklejony... Nie wiem czy przed przesadzeniem powinnam oczyscic korzenie z tej gliny czy lepiej w to nie ingerowac? Acha i ta glina po kilku podlaniach zupelnie odsunęla sie od brzegów doniczki a listki mojego drzewka robią się zółte i opadają. Bardzo mnie to martwi i prosze o pilną .. Jeszcze chciałam zapytac czy powinnam kupic nowa wieksza doniczke? O jaka ziemię mam prosic w kwiaciarni? (zwirek na dno juz mam). Prosze o rade.
Przepraszam ze nie dodalam zdjecia, ale poprzednie okazalo sie za duych rozmiarów takze nie z mojej przyczyny. Teraz dołaczam zdjecie ktore moze nie jest zbyt wyrazne, wiec gatunek jest tu kwestia drugorzedna, ale bardzo bym chciała wiedziec czy powinnam przesadzic bonsai do wiekszej doniczki i co mam zrobic z ta glina... Prosze o rade!!! Z gory dziekuje:)