Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
witam posiadam od trzech lat buka drzewko było formowane w rok temu ale tylko główne gałęzie. Teraz wygląda tak. Nie bede sie rozpisywał prosił bym o komentarze i może jakieś sugestie co do formowania
widok z góry
ogolnie to ciekawe drzewko. Osobiscie zmienilbym na poczatku dwie rzeczy:
1. druga galaz po lewej. Z tego co widze na zdjeciu, w pewnym miejscu sie rozdwaja i nastepnie rosnie do gory i w kierunku pnia. Osobiscie usunalbym ta czesc.
2. Skrocilbym pien do galezi, ktora rosnie pionowo do gory.
Buczek troszkę zmienił swój wygląd. założyłem odciągi no i skróciłem pień w miejscu wskazanym przez Kamila.
Na wiosnę na warsztaty może coś z tego będzie.
Sezon sie skończył buczek nabrał trochę gałęzi. Niestety w tym roku nie zdecydowałem sie na mocne ciecie ponieważ nie wiedziałem zabardzo co i jak więc wolałem poczekać. Na przyszłą wiosnę toszkę drzewko oskubie.
Na razie wygląda tak
ok minął od ostatniej aktualizacji. Wreszcie dzięki . Kamila i innych kolegów z forum udało sie zrozumieć jak cofnąć zieleń no i jak zagęścić buka.
Drzewko wygląda teraz tak. Niestety nie udało mi sie z nim wybrać na warsztaty może kiedyś sie uda
Witam drzewka miały przeprowadzkę z Lublina na wieś (wreszcie) Już miałem dosyć tego malutkiego balkonu gdzie nie można było nawet spojrzeć na drzewko i ocenić czy z nim wszystko ok
Zdjęcie z przodu
Prawa strona
Lewa strona
Tył
Gratuluję przeprowadzki na wieś ;) dla bonsaisty i jego drzew to najlepsze co może być . Buk przyjemny chociaż przy takich proporcjach wygląda na młodą roślinę , z czasem dojdziesz do sedna. Odezwij się na priva , może mieszkasz niedaleko mnie ;)
Pozdrawiam serdecznie z Lubelszczyzny
http://bonsaisabamiki.freehost.pl/