Szkoda roboty
Szkoda roboty
Po raz trzeci (i tym razem już ostatni) zdarzyło mi się, że jako zalogowany pisałem długi post, po czym po naciśnięciu "wyślij" przekierowywało mnie z powrotem do logowania. Oczywiście całą robotę szlag trafił, bo po ponownym zalogowaniu treść postu zginęła.
Pozdrawiam z okolic Poznania
- Przemek R.
- wspieram forum (brąz)
- 17
- Imie i nazwisko: Przemek Radomyski
- Województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Kiedyś mi się też tak zdażało - niestety
Przemysław Radomyski
http://przemekradomyski.blog.onet.pl
http://przemekradomyski.blog.onet.pl
- Kamil
- Administrator
- 20
- Imie i nazwisko: Kamil Jackiewicz
- Województwo: opolskie
- Kontakt:
Arminie,
wprawdzie nie jestem w 100% pewien, ze mam racje ale uwazam, ze przyczyna lezy po Twojej stronie, a dokladniej ze w czasie pisania tematu/postu zostales rozlaczony z internetem i otrzymales nowe IP...
wprawdzie nie jestem w 100% pewien, ze mam racje ale uwazam, ze przyczyna lezy po Twojej stronie, a dokladniej ze w czasie pisania tematu/postu zostales rozlaczony z internetem i otrzymales nowe IP...
Pozdrawiam,
Kamil Jackiewicz
Kamil Jackiewicz
- EnDiK
- 16
- Imie i nazwisko: Rafal Andrys
- Województwo: lubelskie
Mnie też to spotkało mimo, że nie wyłączałem internetu i post nie był zbyt długi. Grzebałem w sieci i wydłużył się czas przez jaki pisałem post i musiałem się logować i pisać od nowa. Od tamtej pory zawsze kopiuje do schowka tekst.
Kamilu, nie zostałem rozłączony. Podejrzewam, że po upływie jakiegoś czasu trzeba się ponownie zalogować. Być może można to poprawić, bo na innych forach się z tym nie spotkałem. Bolas , jeśli chcesz komuś pomóc, to nie zawsze wystarczy parę zdań. Tym bardziej, że problem może mieć kilka przyczyn, a o każdej dobrze jest coś napisać.
- Bolas
- wspieram forum (srebro)
- 19
- Imie i nazwisko: Boleslaw Wujczyk
- Województwo: śląskie
- Kontakt:
Wiem wiem. Ja niekiedy pisze w edytorze tekstów tam sprawdzam literówki i bledy potem przekopiowuje na fora i gotowe. Trzeba niekiedy dac spokoj "nowoczesnosci".
Pozdrawiam
Bolesław Wujczyk
Bolesław Wujczyk
Dzięki Bolas za podsunięcie pomysłu. Będzie trochę latania pomiędzy oknami, ale ogólnie wyjdzie na pewno na plus.
- 00seba
- 17
- Imie i nazwisko: Sebastian
- Województwo: lubelskie
- Kontakt:
jest na to prosta rada, mi też się zdarzyło kilka razy
logujesz się a potem używasz opcji przeglądarki "przejdź do poprzedniej strony" strzałeczka i powracasz do miejsca gdzie pisany był post, przeglądarka pamięta pisany tekst ( no przynajmniej u mnie Firefox )
pozdro
logujesz się a potem używasz opcji przeglądarki "przejdź do poprzedniej strony" strzałeczka i powracasz do miejsca gdzie pisany był post, przeglądarka pamięta pisany tekst ( no przynajmniej u mnie Firefox )
pozdro
Pozdrawiam serdecznie z Lubelszczyzny
http://bonsaisabamiki.freehost.pl/
http://bonsaisabamiki.freehost.pl/
- shishiodoshiMeth.
- 19
- Imie i nazwisko: Artur M.
- Województwo: wielkopolskie
Cześć,
nie wszystkie przeglądarki pamiętają tekst przy powrocie przez "Wstecz" (np. niektóre wersje IE).
Co do problemu to u mnie też występuje i na pewno nie jest to związane z przerwaniem łącza lub zmianą adresu IP.
Ja sobie radzę, przez częste klikanie na "Podgląd wiadomości" Wtedy strona się odświeża i pamięta sesję logowania. Jednak, jeżeli się zapomni, bo np. szukamy czegoś w necie w trakcie piasania postu to problem będzie dalej występować.
Ten problem pojawia się również, jeżeli "za długo" będziemy czytać jakiś wątek.
Kamil, w opcjach konfiguracji forum, powinien być parametr, który można ustawić i który jest odpowiedzialny za czas po którym następuje wylogowanie użytkownika podczas bezczynności. Nie daję jednak głowy czy taka opcja jest dostępna przez panel admina i nie wiem jak się dokładnie nazywa, ale wg mnie to musi być to. Może to się nazywać również "Czas trwania sesji" lub "czas życia cookies" - jakoś tak.
nie wszystkie przeglądarki pamiętają tekst przy powrocie przez "Wstecz" (np. niektóre wersje IE).
Co do problemu to u mnie też występuje i na pewno nie jest to związane z przerwaniem łącza lub zmianą adresu IP.
Ja sobie radzę, przez częste klikanie na "Podgląd wiadomości" Wtedy strona się odświeża i pamięta sesję logowania. Jednak, jeżeli się zapomni, bo np. szukamy czegoś w necie w trakcie piasania postu to problem będzie dalej występować.
Ten problem pojawia się również, jeżeli "za długo" będziemy czytać jakiś wątek.
Kamil, w opcjach konfiguracji forum, powinien być parametr, który można ustawić i który jest odpowiedzialny za czas po którym następuje wylogowanie użytkownika podczas bezczynności. Nie daję jednak głowy czy taka opcja jest dostępna przez panel admina i nie wiem jak się dokładnie nazywa, ale wg mnie to musi być to. Może to się nazywać również "Czas trwania sesji" lub "czas życia cookies" - jakoś tak.
Artur