Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Od miesiąca jestem w posiadaniu drzewka Bonsai. Chciałabym się dowiedzieć jaki to gatunek, myślę że jest to Wiąz drobnolistny, ale nie jestem pewna. co do pielęgnacji to podlewam go co drugi dzień, a co osiem dni nawożę nawozem Florovit. Jeśli chodzi o drutowanie oraz obcinanie gałązek to nie mam pojęcia. proszę o radę. Pozdrawiam
Hej wszystkim łączę się z pytaniem jakich w tym temacie wiele, mam drzewko od wakacji ale do tej pory nie wiem jaka jest jego odmiana może ktoś wie.. proszę o . i z góry dziękuję http://img11.imageshack.us/my.php?image=dsc04778s.jpg
Witam. Miesiąc temu dostałam w prezencie drzewko bonsai. I do tej pory nie wiem jaki jest to gatunek, a ponieważ ostatnio zaczęły mu strasznie żółcieć liście, to uznałam, że ta wiadomość z pewnością mi się przyda. Byłoby miło jakby ktoś napisał co zrobić, żeby drzewko nie chorowało. Z góry dzięki. Pozdrawiam.
Wiatm wszystkich!
Dostałam od mamy w prezencie drzewka bonsai, niestety karteczki z nazwami zostały pomylone i nie wiem jaki to gatunek (drzewka sa nie przyciete a pierwsze zaczelo zrzucac liscie nie wiem czemu -> podejrzewam ze to wiaz drobnolistny)
Z góry dziekuje
Podobnie jak dziesiątki uzytkownikow chciałbym sie zwrocic z pytaniem, o gatunek moich drzewek
Jedno z nich juz zidentyfikowałem - to wiąz, lecz z drugim mi juz cięzej.
Prosze o .
Stałem się dzisiaj szczęsliwym posiadaczem drzewka bonsai, jednak jak tradycja w marketach nakazuje, wszystkie drzewka zostały zebrane do jednego wora i nazwane wdzięczną nazwą "mix" ;P Po przeglądnięciu forum dochodze do wniosku że moje drzewko to ficus jednak nie wiem jaki ;( prosze o . http://www.fotka.pl/profil/Xalidx
A tak przy okazji to obecnie moje drzewko stoi na oknie w miejscu silnie naslnecznionym od 6 do 12 w południe bo potem slonce przechodzi na druga strone bloku, czy może tu zostać czy mam szybko usunąć je w ciemnejsze miejsce?