Jałowiec rozesłany 2.
Dziś kręcony - jeszcze widzę po fotce niedokończony - ale przed poprawkami chętnie usłyszę Wasze opinie, może coś zmienię inaczej niż planuję.
Jałowiec rozesłany 2
- fidelpatcha
- wspieram forum (brąz)
- 18
- Imie i nazwisko: Damian Skiba
- Województwo: śląskie
Jałowiec rozesłany 2
- Załączniki
-
- proc2.jpg (82.34 KiB) Przejrzano 3622 razy
Mam małe krzywe drzewko, ale to chyba jeszcze nie bonsai...
Damian S.
Damian S.
- Przemek R.
- wspieram forum (brąz)
- 17
- Imie i nazwisko: Przemek Radomyski
- Województwo: mazowieckie
- Kontakt:
- Sebastian Plonkowski
- 17
Znawcą to może nie jestem, ale jak dla mnie to wygląda jak byś robił te jałowce tak trochę na siłę i bez zbytniego przykładania się. Może dlatego, że materiał jest conajmniej kiepski (nowicjuszowi napisali byście do ziemi na 5 lat). Drutowanie cienkie i nie do naśladowania no i cała forma jakaś bez przemyśleń - gałązki rosną do góry itp.
Pozdrawiam Sebastian Plonkowski !!!!!
- fidelpatcha
- wspieram forum (brąz)
- 18
- Imie i nazwisko: Damian Skiba
- Województwo: śląskie
Przemku - Co do bunjina to również uważam, że forma to dla niego lepsza. Sebastianowi mogę jedynie odpowiedzieć, że drzewko nie jest skończone. Jest to bardziej odrutowane drzewko, nad którym można jeszcze popracować i jest jeszcze z czego wybierać. Nie był robiony na siłę, tylko dla znajomej. Moim zdaniem jeśli chce się kogoś zainteresować bonsai, to najlepiej przygotować mu drzewko w podobny sposób - tak żeby było z czego ewentualnie rezygnować. A co do drutowania - zgadzam się - ale temu akurat służy robienie tego typu drzewek - praktyce.
Mam małe krzywe drzewko, ale to chyba jeszcze nie bonsai...
Damian S.
Damian S.
ogólnie to dałem przykład, widać że korona jest zbyt ciężka, zawsze można ją trochę ogolić :D. na każde drzewko jest wiele pomysłów, najlepiej można ocenić live jak się spojrzy na drzewko, co do tego żeby zrobić z niego bunjina to dobry pomysł, ale tak jest że jak nie wiadomo co zrobić to się bunjina robi, pamiętam ten tekst jak jurgen na pokazie kiedyś powiedział, kombinuj, <font color="#FF0000">napewno //ort</font> można fajne drzewko z tego materiału zrobić, najważniejsze są dobre chęci i trochę pomysłu ...
Marcin Wwa