Niezidentyfikowany robal
Niezidentyfikowany robal
Podczas przesadzania swoich cyprysów kupionych w szkółce natrafiłem w ziemi na coś takiego. Czy może ktoś z Was orientuje się co to jest i czy to jakiś szkodnik?
- Załączniki
-
- robal.jpg (21.21 KiB) Przejrzano 4819 razy
Wojtek Łukaszewski
Dzięki za odpowiedĽ.
Zastanawia mnie jak to jest możliwe, że w 3 cyprysach, które do tej pory przesadziłem były te pędraki. I zawsze był jeden. Nie jestem fanem teorii spiskowych, ale może specjalnie je tak dali żeby pozjadały korzenie i żeby biedny kupujący musiał po roku czy dwóch kupić następną roślinę...
Zastanawia mnie jak to jest możliwe, że w 3 cyprysach, które do tej pory przesadziłem były te pędraki. I zawsze był jeden. Nie jestem fanem teorii spiskowych, ale może specjalnie je tak dali żeby pozjadały korzenie i żeby biedny kupujący musiał po roku czy dwóch kupić następną roślinę...
Wojtek Łukaszewski
No to niezle jesli w kazdej z doniczek miales tego mieszkanca.Stanowczo odradzam dalsze zakupy w tej szkolce,zwlaszcza iglakow i debow,a sadzonki w takim towarzystwie nie maja szans na dluzsze zycie.Jesli pedraki weszly w faze zjadania korzonkow,a wlasciciele nie robia nic aby je zwalczyc, to w przyszlym roku szkolka nie bedzie sie cieszyla sie zbyt duzym asortymentem.
- shishiodoshiMeth.
- 19
- Imie i nazwisko: Artur M.
- Województwo: wielkopolskie
- Yoshimitsu
- 18