Proszę o . w rozwinięciu :)))

Problemy nurtujące nas na początku przygody z bonsai.
zuber22

Proszę o . w rozwinięciu :)))

Post autor: zuber22 »

Witam,

Jestem tutaj dopiero pierwszy dzień i bardzo proszę o .. Zakupiłem ostatnio drzewko i chciałbym dowiedzieć się wszystkiego o jego hodowli. W sklepie nazwany był jako Bonsai mix - więc w sieci niewiele znajdę na jego temat ;) Poza tym nie mam stalego dostępu do internetu w domu, dlatego też poszedlem na skruty i od razu wystawiłem nowy temat na forum ;) Dlatego też liczę na Waszą wyrozumiałość no i oczywiście ..

Dlatego kilka pytań na początek:

1. Jaka jest nazwa drzewka,
2. Jak, ile razy w tygodniu trzeba je podlewać (od góry, czy wkladać do miski z wodą by korzenie nabrały wody?)
3. Kiedy najlepiej zacząć przycinanie i formowanie?

Wdzięczny będę również za jakieś linki odnośnie opieki :) jak pisałem we wstępie nie mam stałego dostępu do internetu dlatego liczę ne Waszą życzliwość.

Poniżej przedstawiam zdjęcie :)
Załączniki
DSCF5863 B.JPG
DSCF5863 B.JPG (52.49 KiB) Przejrzano 2472 razy
3
3
DSCF5861 B.JPG (57.64 KiB) Przejrzano 2472 razy
2
2
DSCF5859 B.JPG (55.8 KiB) Przejrzano 2472 razy
1
1
DSCF5858 B.JPG (60.84 KiB) Przejrzano 2472 razy
Awatar użytkownika
PiotrMochocki
Answers: 0
20

Post autor: PiotrMochocki »

Jest to serissa.Podlewa sie kiedy przeschnie,lecz u serissy wg mojej obserwacji zraszaj w sumie tylko codzienie liscie,jak nie podlewam ziemi prawie wcale tylko liscie zraszam,a jak rzeczywscie widze ze jest sucha wtedykilka kropel wlewam,jest ona bardzo ciezka w hodowli,i wrazliwa na zmiany.Info masz na forum odnosnie serisski.Zacznij formowac na wiosne

Pozdrawiam
----Co Cię nie zabije,to Cie wzmocni----Pozdrawiam Piotr Mochocki
Iwona
Answers: 0
20

Post autor: Iwona »

ODPOWIEDZ