Wybor logo dla Slaskiej Grupy
- fidelpatcha
- wspieram forum (brąz)
- 18
- Imie i nazwisko: Damian Skiba
- Województwo: śląskie
Wybor logo dla Slaskiej Grupy
No to w sprawie logo i ja coś podrzucę.
Pokiełbasiła mi się nieco oficjalna nazwa - chylę czoło w pokorze - ale to oczywiście jest najmniejszy problem - zmieni się.
Pokiełbasiła mi się nieco oficjalna nazwa - chylę czoło w pokorze - ale to oczywiście jest najmniejszy problem - zmieni się.
- Załączniki
-
- Grupa Logo2.jpg (89.25 KiB) Przejrzano 20724 razy
-
- Grupa Logo1.jpg (70.89 KiB) Przejrzano 20721 razy
Mam małe krzywe drzewko, ale to chyba jeszcze nie bonsai...
Damian S.
Damian S.
- Bartosz Warwas
- 19
- fidelpatcha
- wspieram forum (brąz)
- 18
- Imie i nazwisko: Damian Skiba
Nie koniecznie.Bogg pisze:...jeśli chcemy używać kolorów to myślę, że trzeba przeprowadzić testy jak dane kolory zachowują się przy wydruku czarno-białym lub odcieniach szarości...
Sitodruk zapewnia możliwość wydruku kolorowego - choć oczywiście jest nieco droższy. Płaci się po prostu za ilość kolorów.
Przy wszelkich foliach ilość kolorów nie ma już żadnego znaczenia - ale trwałość wiadomo znacznie słabsza.
Mam małe krzywe drzewko, ale to chyba jeszcze nie bonsai...
Damian S.
Damian S.
- AnnaDorota
- wspieram forum (brąz)
- 20
Chciałabym przypomnieć, że to logo musi ładnie wyglądać w dużym zmniejszeniu: częściej będzie używane w np. identyfikatorach niż na koszulkach, bądĽmy szczerzy. Nie może więc mieć zbyt wielu drobnych elementów, no i chyba czarno-białe byłoby lepsze niż kolorowe: można je wtedy będzie nadrukować na papierze o różnych kolorach...
Anna Dorota
- fater
- 20
- Imie i nazwisko: Roman S.
Pozwoliłem sobie zamieścić cytat z relacji z naszego piątego spotkania w Egzotarium, bo doszło do drobnego nieporozumienia. Oficjalna nazwa naszej ekipy brzmi: Śląska Grupa Entuzjastów Bonsai.Na samym początku tego postu napisałem nazwę naszej grupy z dużej litery ponieważ na spotkaniu ustaliliśmy, że taka będzie jej oficjalna nazwa. Omówiliśmy też sprawę logo naszej ekipy i doszliśmy do wniosku, że osoby mające jakieś pomysły na ten temat mogłyby w tym kierunku zadziałać.
Zaprezentowane projekty logo naszej grupy są bardzo ładne. Poczekajmy jakiś czas - może jeszcze ktoś zdecyduje się na zamieszczenie swojej pracy? Potem chyba ogłosimy konkurs, bo myslę, że tak będzie chyba sprawiedliwie
Poniżej przedstawiam pracę Kamila.
- Załączniki
-
- logo_slaska.jpg (44.46 KiB) Przejrzano 20232 razy
Pozdrawiam
Roman
Roman
- AdamJonas
- 20
- Imie i nazwisko: Adam C.
- Województwo: dolnośląskie
Zasugeruję tylko tyle, że logo powinno być raczej schematyczne i proste. Takie się też najłatwiej zapamiętuje.
Kilka przykładów: znaczek Nike, 3 paski Adidasa, romb Renault, itd, itp. to są oczywiście najbardziej minimalistyczne formy, ale nie ma co się rzucać ze szkicami czy krajobrazami (z całym szacunkiem dla powyższych twórców ).
Osobiście na razie nie mam pomysłu, jak coś spłodzę to pokażę
ps. Najbardziej mi odpowiada logo Martina. Czerwony jest wyrazisty. Akcent na "śląska" również trafiony; mogłoby być jeszcze na "grupa".
Ja bym to tak wyszczególnił: ŚLˇSKA GRUPA MIŁOŚNIKÓW BONSAI
Graficznie podoba mi się rownież 1wsze logo Iwonki, jednak akcent na "bonsai" przytłacza "śląską grupę", która będzie na małych plakietkach niewidoczna.
Kilka przykładów: znaczek Nike, 3 paski Adidasa, romb Renault, itd, itp. to są oczywiście najbardziej minimalistyczne formy, ale nie ma co się rzucać ze szkicami czy krajobrazami (z całym szacunkiem dla powyższych twórców ).
Osobiście na razie nie mam pomysłu, jak coś spłodzę to pokażę
ps. Najbardziej mi odpowiada logo Martina. Czerwony jest wyrazisty. Akcent na "śląska" również trafiony; mogłoby być jeszcze na "grupa".
Ja bym to tak wyszczególnił: ŚLˇSKA GRUPA MIŁOŚNIKÓW BONSAI
Graficznie podoba mi się rownież 1wsze logo Iwonki, jednak akcent na "bonsai" przytłacza "śląską grupę", która będzie na małych plakietkach niewidoczna.
Adam Cieślik
- AnnaDorota
- wspieram forum (brąz)
- 20