MOJ JAŁOWIEC

Gdy zaczynasz przygodę z bonsai i chciałbyś omówić swoje drzewko, które hoduje się na zewnątrz.
cezaryL

MOJ JAŁOWIEC

Post autor: cezaryL »

WITAM WSZYTSKICH ODWIEDZAJACYCH MOJ POST...

Ponizej przedstawiam swoje dzieło. jałowiec jest po 1 formowaniu. Od listopada mażył mi sie taki jałowczyk. cała wiosne jezdziłem po szkołkach szukałem. około miesiaca temu w koncu znalazłem i kupiłem w koncu wymarzony materiał gesty z grubym pniem i mozliwoscia stworzenia wymazonych jinow. czytajac ksiazke harryego widzac ten okaz myslałem to chyba niemozliwe.

Na tym forum znalazłem post pana RomanaB.. byłem juz zdecydowany na odkupienie od niego tego jałowca.... Ale po przemysleniach doszedłem do wniosku ze jesli inni mogą to ja rowniez. kupno byłoby za proste i samo drzewko nie sprawiłoby mi takiej przyjemnosci. w koncu to nie byłoby moje dzieło.

zabrałem sie za robote i oto efekty mojej kilkudnioqwej pracy..

jak powiedziałem jest on po 1 formowaniu.. Jezeli macie jakies propozycje odnosnie drobnych zmian to z checia je przyjme.ogolnie drzewko chce zostawic w tej formie w ktorej jest tzw kopnietey trojkat.

czekam na opinie i mozliwe propozycje. pozdrawiam... :-) [/b]
Załączniki
3.JPG
3.JPG (47.42 KiB) Przejrzano 2462 razy
tyÂł.JPG
tyÂł.JPG (44.05 KiB) Przejrzano 2464 razy
2.JPG
2.JPG (50.77 KiB) Przejrzano 2464 razy
1.JPG
1.JPG (55.61 KiB) Przejrzano 2464 razy
front.JPG
front.JPG (43.36 KiB) Przejrzano 2463 razy
Awatar użytkownika
Tomek
Answers: 0
20
Kontakt:

Post autor: Tomek »

Hmmmm drzewko ma taki sam front jak tył?? Bo ze zdjęć tak wynika. Na temat drutowania się nie wypowiadam. Czytałeś Tomlinsona także powinieneś wiedzieć jaka jest zasada drutowania :wink: Na zdjęciach wygląda jak by drzewko miało tylko gałązki po lewej i po prawej stronie. Tak nie może być.
Zieleń znajdująca się na drzewku też trochę za ciężka. Trzeba by było poprawić układ przyszłych chmurek i pouszczykiwać całą zieleń która rośnie na dół.
Układ gałązek również do poprawki. Są za mogno powyginane.
Dobra rada zdjąć drut i rozpocząć drutowanie od początku zaczynając od najgrubszego drutu.
Pozdrawiam
Tomek Dzieninis
cezaryL

Post autor: cezaryL »

na dzien dzisijejszy drzewko troche oskubałem z zieleni. popracowałem, roche na jinach oraz chmurkach. drzwko w swietnej kondycji..

czy macie jakies dalsze propozycje??????
ODPOWIEDZ