Wyszperane w necie
Wyszperane w necie
Ostatnio szukalam sobie w necie fajnych zdjec drzewek. znalazlam ich wiele, lecz ta jedna mnie zaszokowala. Moje uczucia co do fotki mieszaja sie miedzy zdziwieniem i wrazeniem przesady. Czy to jeszcze moza nazwac bonsai? Bo wg mnie nie jest to z zadnej strony naturalnosc. z drugiej strony ciekawi mnie sprawa jak uzystano taka siateczke z korzeni? Moze sie wypowiecie jakie sa wasze odczucia wobec tego "czegos"?
- Załączniki
-
- Bonsai Ex50.jpg (76.08 KiB) Przejrzano 7658 razy
Pozdrawia
..::Magda::..
..::Magda::..
hm... co do tego drugiego kaktusa to dlaczego nie spełnia zasad?? o ile ma zdrewaniały pień a wnioskując ze zdjęcia to ma to dlaczego niby nie miało się go nazywać bonsai?? Bo chyba to że jego liście przekształciły się w ciernie to go wcale nie dyskwalifikuje. Myśle ze to zależy co komu sie podoba mi osobiście drugi kaktus sie podoba
- Bolas
- wspieram forum (srebro)
- 19
- Imie i nazwisko: Boleslaw Wujczyk
- Województwo: śląskie
- Kontakt:
Nigdzie nie jest napisane ze jin to nieoderwalny przyjaciel kazdego bonsai wrecz przeciwnie na lisciakach nie powinno sie tej techniki stosowac. przypominam jeszcze raz ze bonsai z mlecza polnego a nie krzaka zrobil sam John Naka a watpie zebys byl w stanie podwazyc jego autorytet swoja definicja bonsai.
Pozdrawiam
Bolesław Wujczyk
Bolesław Wujczyk