Pamietnik moich drzewek... Ginkgo, Klon i Sosna
Pamietnik moich drzewek... Ginkgo, Klon i Sosna
Ciagle pora zimowa, ale juz czas na przesadzanie. Jak juz doniczki zostaly wyciagniete z zimowego okrycia to zlapalam okazje zeby zrobic kilka fotek i podzielic sie z Wami moimi ulubiencami.
- Załączniki
-
- Troche mnie denerwuja slady po obcietych galeziach macie na to jakas rade ??
- Sosna Gorska.jpg (59.84 KiB) Przejrzano 5703 razy
-
- 5 letnie Ginkgo Biloba jest ze mna juz od ponad 3 lat, ale wciaz wyglada niepowaznie, bardziej jak sadzonka niz drzewko. Moze lepsza ziemia, troche uzywek dodadza mu wigoru
- Ginkgo Biloba.jpg (46 KiB) Przejrzano 5698 razy
-
- Moje male trojaczki Acer palmatum bloogood. Maja udawac grupe drzew. Na razie, niestety, stoja jak zolnierze na musztrze. Byle do wiosny jak wypuszcza swoje piekne czerwone listki.
- Klon czerwony.jpg (58.85 KiB) Przejrzano 5698 razy
-
- Moj prezent niespodzianka: Pinus Mugo. widok z bardziej reprezentacyjnej strony.
- Sosna Gorska 2.jpg (53.98 KiB) Przejrzano 5698 razy
Vegetan (i do innych "krasomówców" też się zwracam)
Mam do Was pewien APEL
Forum czyta wielu ludzi. Wielu z nich to młodzież. W takiej sytuacji każdy z nas powinien zadbać o rzetelność przekazu. Przykładowo:
Nie można pisać na temat kolekcji drzewek i używać, opisując je, nazwy odnoszącej się do grupy zwierząt i terenu bądĽ budowli, służącej do zapewnienia właściwych dla nich warunków życiowych (menażeria).
Ktoś inny (najczęściej młody i nieobyty w temacie) to przeczyta i będzie powtarzał, siejąc dezinformację.
Ja też lubię używać szerokiej gamy słów i określeń, ale jak czegoś nie rozumiem do końca to najpierw sprawdzam w słowniku i encyklopedii czy dobrze sobie interpretuję znaczenie.
Więcej odpowiedzialności za własne wypowiedzi , Wszystkim życzę.
I bez urazy, chciałem dobrze
P.S.
Sory za offtop'a
P.S. 2
Vegetan. Mam wrażenie, że prawie Ty mnie zrozumiesz. W końcu jest to temat podobny jak z tą ortografią na forum
.
Mam do Was pewien APEL
Forum czyta wielu ludzi. Wielu z nich to młodzież. W takiej sytuacji każdy z nas powinien zadbać o rzetelność przekazu. Przykładowo:
Nie można pisać na temat kolekcji drzewek i używać, opisując je, nazwy odnoszącej się do grupy zwierząt i terenu bądĽ budowli, służącej do zapewnienia właściwych dla nich warunków życiowych (menażeria).
Ktoś inny (najczęściej młody i nieobyty w temacie) to przeczyta i będzie powtarzał, siejąc dezinformację.
Ja też lubię używać szerokiej gamy słów i określeń, ale jak czegoś nie rozumiem do końca to najpierw sprawdzam w słowniku i encyklopedii czy dobrze sobie interpretuję znaczenie.
Więcej odpowiedzialności za własne wypowiedzi , Wszystkim życzę.
I bez urazy, chciałem dobrze

P.S.
Sory za offtop'a
P.S. 2
Vegetan. Mam wrażenie, że prawie Ty mnie zrozumiesz. W końcu jest to temat podobny jak z tą ortografią na forum

"Nie w poznaniu le¿y szczêœcie, lecz w d¹¿eniu do niego"
Edgar Alan Poe
Edgar Alan Poe
Oooops,
byłem pewny, że to oznacza jaką grupkę czegoś :p. Dobra, nie chodzi mi o "Menażeria, to
1. niecodzienne gatunki zwierząt w klatkach obwożone w calach pokazowych
2. pomieszczenie, gdzie przetrzymywane są zwierzęta w celach pokazowych (zobacz: ogród zoologiczny)
3. grupa śmiesznych ludzi "
, tylko o to, że jest to ładny zbiór drzewek. :P
Doskonale rozumiem, o co Ci chodzi. Sory za zamieszanie.

1. niecodzienne gatunki zwierząt w klatkach obwożone w calach pokazowych
2. pomieszczenie, gdzie przetrzymywane są zwierzęta w celach pokazowych (zobacz: ogród zoologiczny)
3. grupa śmiesznych ludzi "
, tylko o to, że jest to ładny zbiór drzewek. :P
Doskonale rozumiem, o co Ci chodzi. Sory za zamieszanie.
Kajetan mam na imiĂŞ,
staropolsko zaiste,
chociaÂż urodziÂłem siĂŞ w zimie,
lubie dni pogodne, lecz i mgliste :P
staropolsko zaiste,
chociaÂż urodziÂłem siĂŞ w zimie,
lubie dni pogodne, lecz i mgliste :P
Hi. Moim zdaniem gingo jest za wysoki .Powinienes go przyciac by uzyskac lepsze rozgalezienia .Natomiast klony,te dwa z prawej wygladaja jak material na proce.Pomysl jak je przyciac.Powiem jedynie asymetria
Sosne trzeba uformowac.
Moim zdaniem te drzewa powinny rosnac w wiekszych pojemnikach,mialbys wiekszy przyrost,przesadzic do doniczki zawsze zdazysz.
Roman
Sosne trzeba uformowac.
Moim zdaniem te drzewa powinny rosnac w wiekszych pojemnikach,mialbys wiekszy przyrost,przesadzic do doniczki zawsze zdazysz.
Roman