Grubosz vel. "Drzewko szczęÅ›cia" :)
- fater
- 20
- Imie i nazwisko: Roman S.
- Województwo: śląskie
Witam.
Szkoda, że zepsuł Ci się aparat i nie można zobaczyć efektów przycięcia grubosza, bo moje sugestie moga być przysłowiową musztardą po obiedzie. Ale mogą się przydać innym razem.
A może miałeś ten sam pomysł??
Na początek usunąłbym dwie gałązki w miejscach zaznaczonych. Im póĽniej sie to zrobi, tym blizny będą większe i głębsze.
Usunięcie tych gałązek spowoduje, że już będzie zaznaczona korona.
A te uzyskane sadzonki proponuje wsadzic do ziemi i po niedługim czasie będziesz miał nowy materiał na przyszłość
Szkoda, że zepsuł Ci się aparat i nie można zobaczyć efektów przycięcia grubosza, bo moje sugestie moga być przysłowiową musztardą po obiedzie. Ale mogą się przydać innym razem.
A może miałeś ten sam pomysł??
Na początek usunąłbym dwie gałązki w miejscach zaznaczonych. Im póĽniej sie to zrobi, tym blizny będą większe i głębsze.
Usunięcie tych gałązek spowoduje, że już będzie zaznaczona korona.
A te uzyskane sadzonki proponuje wsadzic do ziemi i po niedługim czasie będziesz miał nowy materiał na przyszłość
- Załączniki
-
- Clip1.jpg (18.59 KiB) Przejrzano 6399 razy
-
- Clip2.jpg (15.44 KiB) Przejrzano 6399 razy
Pozdrawiam
Roman
Roman
No ja to miałem nieco większa myśl co do tych gałązek rosnących z dołu. A mianowicie chcialem zeby urosły i dołączyły do korony, byłaby ona wtedy rozleglejsza. Ale nad opcją usunięcia ich też myślałem i chyba tak zrobię ... - tak będzie nawet lepiej.
Dzisiaj postaram się pożyczyć aparat i pstryknąć fotki po dokonaniu zabiegów od ostatnich zdjęć
Dzięki za radę fater
Dzisiaj postaram się pożyczyć aparat i pstryknąć fotki po dokonaniu zabiegów od ostatnich zdjęć
Dzięki za radę fater
- piotr brozek
- 19
- Imie i nazwisko: Piotr
- Województwo: małopolskie
- Kontakt:
Sorki, ze nowy podtemat, ale będzie lepiej widoczny tak niż jakbym zamieścił go pod zdjęciami.
Fater zaproponował obcięcie dwóch bocznych gałązek. Też nad tym myślałem. Ale z drugiej strony być może za 3-4 lata boczne gałązki dołączą do górnej części drzewka i wspólnie z nią stworzą bujniejszą koronę.
Czy mógłbym Was prosić o wypowiedzenie się na ten temat ? Jak to widzicie ?
Którą opcje wybrać ? Z bocznymi gałązkami czy bez ?
Zamieszczam przykład o co mi chodzi z tym bokami:
Fater zaproponował obcięcie dwóch bocznych gałązek. Też nad tym myślałem. Ale z drugiej strony być może za 3-4 lata boczne gałązki dołączą do górnej części drzewka i wspólnie z nią stworzą bujniejszą koronę.
Czy mógłbym Was prosić o wypowiedzenie się na ten temat ? Jak to widzicie ?
Którą opcje wybrać ? Z bocznymi gałązkami czy bez ?
Zamieszczam przykład o co mi chodzi z tym bokami:
- Załączniki
-
- virual2.JPG (17.52 KiB) Przejrzano 6162 razy