Co mozna posadzic w ziemi pd bonsai?
Co mozna posadzic w ziemi pd bonsai?
co mozna posadzic oprócz mchu ? wiem ze mech ma trzymac wilgoc ale moze mozna cos innego
jakas drobna trawke? (nie taką o ktorej pewnie teraz myslisz :-P )
:-P Rzeżuche ?? :D :twisted:
- Bolas
- wspieram forum (srebro)
- 20
- Imie i nazwisko: Boleslaw Wujczyk
- Województwo: śląskie
- Kontakt:
mech ma tyle samo zalet co wad ale nie bedziemy sie rozczulac. Pytałes co mozna jeszcze posadzic m.in. miniaturowe paprotki mozesz rowniez inna miniaturowa roslinke o pokroju jakiegos krzaczka. Głownie takie dosadzenia stosuje sie przy wiekszych nasadzeniach i pejzazach gdzie mamy za zadanie odwzorowac jakis widok.
Pozdrawiam
Bolesław Wujczyk
Bolesław Wujczyk
Rośliny przeznaczone na podłoże: Monanthes polyphylla, Ophiopogon japonicus, Peperomia rotundifolia, Pilea microphylla, Selaginella kraussiana, Sedum dasyphyllum, Soleirolia soleioroli.
Te nazwy były brane z książki. Za błędy przepraszam.
PS. Kora napisałeś "a lat mam tyle co przy moim zdjeciu " fajnie wyglądasz :D. To utrudnia określenia płci.
Te nazwy były brane z książki. Za błędy przepraszam.
PS. Kora napisałeś "a lat mam tyle co przy moim zdjeciu " fajnie wyglądasz :D. To utrudnia określenia płci.
Nie wiem czy moja obecnosc tu jest na miejscu ale blagam jezeli ktos z was mialby chwile czasu i dobre checi to czy moglby mi przeslac taka po krotce instrukcje obslugi przycinania bonsai (ja osobiscie mam posadzona sosne) i nie wiem jak przycinac.
Dziekuje zgory!
Dziekuje zgory!
- Corfe
- 20
- Imie i nazwisko: Michal Golebiowski
- Województwo: opolskie
polecam warsztaty u Ciebie w Krakowie
...blizsze info www.bonsai.ln.pl
...blizsze info www.bonsai.ln.pl
Michał Gołębiowski
www.naturalfine.com
www.naturalfine.com
Saginę (karmnik ościsty) żółty lub zielonykoora pisze:co mozna posadzic oprócz mchu ? wiem ze mech ma trzymac wilgoc ale moze mozna cos innego