Bonsai dopiero zaczynam sie interesowac, wraz z mieszkaniem odziedziczylismy pare roslinek w tym 3 drzewka, ktorych gatunku nie znam(wydaje mi sie ze sa to jablonie, podobne drzewko widzialem tu w galeri autora strony i wydalo mi sie ze to moze byc jablon), nie sa to bonsai(ale chcialbym by kiedys nimi byly) i przychodze dlatego z pytaniem/prosba o rade co moge z tymi drzewkami począć, jako że byly wakacje nie wszystkie sa w dobrej kondycji ale i tym sproboje sie zajac. Jedna roslinka zmarniala, w pare dni po przestawieniu z miejsca gdzie wczesniej stala, zatem teraz odstawilem na miejsce podlewam raz dziennie i licze ze odzyje. Nizej zamieszczam zdjecia tych roślinek. Bede wdzieczny za kazda odpowiedĽ, radę ale uprzedzam zaczynam dopiero studiowac podstawy na tym forum, i pierwsze co zauwazylem ze nie znajac gatunku rosliny moge sie z nia miotac i nic z tego nie bedzie. A szkoda by bylo drzewek.
1wsze zdjecie to chyba najstarsza roslinka...ma najgrubszy pien...i wysokosc ok. 16cm
2gie zdjecie pokazuje rosline największą...ma około 100cm liczac od powierzchni ziemi...nad tym drzewkiem zastanawialem sie by zasadzic je na dzialce

3cie zdjecie pokazuje roślinke nr.3 ta wyglada na najmlodsza, ma jakies 40cm wysokosci

ostatnie zdjecie wrzucam dla ulatwienia identyfikacji (mam nadzieje ze to zdjecie liscia wam pomoze

)
Z gory dziekuje za wszelka .
Pozdrawiam
Krzysiek "CRS"