Oliwki
Oliwki
Kupiłem w piątek te trzy oliwki. Każda po 10 zł czyli nie wielki koszt :-D Nie są zachwycające ale od czegoś trzeba zacząć. Jedną przesadziłem do płaskiej doniczki ale chyba nie potrzebnie. Wszystkie mają nieĽle rozwiniete nebari jak przystało u oliwek. Niestety w części widać tylko na jednym zdjęciu. Proszę o radę: Jaki styl? Jak prowadzić?
Pozdrawiam
Tomek
Pozdrawiam
Tomek
- Załączniki
-
- Trzy oliwki razem
- 1.jpg (30.45 KiB) Przejrzano 4936 razy
-
- PrzĂłd
- 2.jpg (32.42 KiB) Przejrzano 4936 razy
-
- Nebari
- 3.jpg (33.46 KiB) Przejrzano 4936 razy
-
- TyÂł
- 4.jpg (31.15 KiB) Przejrzano 4936 razy
-
- PrzĂłd
- 5.jpg (32.44 KiB) Przejrzano 4936 razy
-
- TyÂł
- 6.jpg (33.39 KiB) Przejrzano 4937 razy
-
- PrzĂłd
- 7.jpg (33.93 KiB) Przejrzano 4936 razy
-
- TyÂł
- 8.jpg (32.26 KiB) Przejrzano 4937 razy
Tak jak Tatko pisał są z marketu. Nie wiem jak oni to robią ale wszystko jest z Biedronki :-P Wiem że można zrobić drzem z biedronki ale o oliwkach nie słyszałem dlatego sobie kupiłem
Jeśli chodzi o owoce to trzeba długo czekać bo występują one tylko u dorosłych osobników. Chyba że zaszczepisz gałązki z dorosłego drzewka na młode. Potrzebne też bądą dwa drzewka o odmiennych płciach żeby mogły się zapylić. Podobnie jak u ludzi (chyba nie muszę tłumaczyć) tylko że przez pyłek z kwiatostanów
Pozdrawiam
Tomek

Pozdrawiam
Tomek
Ostatnio zmieniony 22 cze 2005, 21:42 przez Tomek, łącznie zmieniany 1 raz.
- AnnaDorota
- wspieram forum (brąz)
- 20
Właśnie. Moja oliwka ma już hmm.. kupiłem ją taką jak w poście jacentego3 :
viewtopic.php?t=756&highlight=oliwka
Myślę że tutaj miała z 5 lat ? Mam ją już trzeci rok, więc sądzę ze w sumie około 8 lat ma. Bo jakże by ocenić jej wiek ?
viewtopic.php?t=756&highlight=oliwka
Myślę że tutaj miała z 5 lat ? Mam ją już trzeci rok, więc sądzę ze w sumie około 8 lat ma. Bo jakże by ocenić jej wiek ?