Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam, chciałbym przedstawić wam Mojego wiąza którego hoduje od 4 lat. Został pozyskany z gruntu z małego lasku. Posadziłem go na kamieniu i od 4 lat rósł na nim zakopany w gruncie ofoliowany i zabezpieczony. Po tym czasie postanowiłem go przesadzić do przejściowej doniczki i tak oto wygląda. To jest jego pierwsza wiosna w nowej ziemi z odsłoniętymi korzeniami. Chciałbym sie zapytać co sadzicie o drzewku. Mile widziane wszystkie uwagi;)
Mi osobiście drzewko się podoba. Kamień jest ciekawie wkomponowany.Jestem początkującym, więc może źle myślę, ale wydaje mi się, że wiąz za bardzo robi wrażenie przechylenia w prawo. Spróbuj to zrównoważyć koroną. Ale może się mylę. Co do gałęzi nie będę się odnosił, bo aż tak się nie znam.
Poza tym że roślin się nie HODUJE tylko uprawia to masz bardzo ładny materiał na bonsai. Tak jak wspomniał Kamil musisz się zdecydować na którąś z gałęzi.