Bonsai w terrarium ;>
Bonsai w terrarium ;>
Witam, od niedawna mam ptasznika i planuje w przyszlosci posadzic u niego w terrarium wlasnie drzewko bonsai. Niestety nie wiem czy takowe drzewko bedzie mialo tam warunki sprzyjajace jego rozwojowi i czy nawoz, nie zaszkodzi pajakowi.
Zastanawiam sie etz czy moglibyscie polecic mi jakis gatunek drzewka, najbardziej pasujacy do regionu wysteowania gatunku mojego ptasznika (tj meksyk, gwatemala).
Bylbym bardzo wdzieczny za jakiekolwiek rady.
pozdrawiam
Zastanawiam sie etz czy moglibyscie polecic mi jakis gatunek drzewka, najbardziej pasujacy do regionu wysteowania gatunku mojego ptasznika (tj meksyk, gwatemala).
Bylbym bardzo wdzieczny za jakiekolwiek rady.
pozdrawiam
- fidelpatcha
- wspieram forum (brąz)
- 18
- Imie i nazwisko: Damian Skiba
- Województwo: śląskie
powiem tak, na dłuzsza mete drzewko nie pociagnie... dlaczego? ptasznik ci je wykopie jaki masz gatunek? naziemny? nadrzewny? podziemny?
Ale wydaje mi sie ze masz naziemnego z rodziny Brachypelma bądĽ Grammastola. Dobry dla poczatkujacych.
Pajeczyny raczej nie uplecie naziemny, pokryje tylko torf przy linieniu...
Proponował bym sztuczne roslinki, dobrze przymocowane.
Mialem duzo przezyc z ptasznikami, takie moje male hobby daleko za bonsai posiadam ok. 15 pajakow i roslinki przewracaja jak chca
Ale wydaje mi sie ze masz naziemnego z rodziny Brachypelma bądĽ Grammastola. Dobry dla poczatkujacych.
Pajeczyny raczej nie uplecie naziemny, pokryje tylko torf przy linieniu...
Proponował bym sztuczne roslinki, dobrze przymocowane.
Mialem duzo przezyc z ptasznikami, takie moje male hobby daleko za bonsai posiadam ok. 15 pajakow i roslinki przewracaja jak chca
Pozdrawiam,
Marcin Popek
-
- 18